Orquesta Buena Vista Social Club jätkab nende eelkäijate poolt alustatud tööd Kuuba muusika tutvustamisel maailmas.
Nokia Kontserdimajas toimuval kontserdil astuvad üles Buena Vista Social Clubi algkoosseisu kuulunud trompetist Guajiro Mirabal, lauto virtuoos Barbarito Torres ja kitarrist Manuel Galbán.
Mirabali erilise trompeti kõla ja mängulise stiili tõttu on mehele omistatud lisanimi “Kuuba Trompet”.
Barbarito Torrest peetakse maailma üheks juhtivaks lautomängijaks, kes kogus tuntust peamiselt “Afro Cuban All Strars” ja “Buena Vista Social Club” liikmena.
Grammy võitnud kitarrist Manuel Galbán kogus tuntust juba 1960-datel mängides bändis Los Zafiros.

13-liikmelisse kollektiivi kuuluvad ka suurepärane vokalist Carlos Calunga ja trombooni meister ja kollektiivi muusikaline juht Jesus “Aguaje” Ramos, löökpillimängijad Angel Terry ja Filiberto Sánchez, vokalist Idania Valdés, pianist Rolando Luna, trompetist Luis Alemany, klarneti- ja saksofonimängija Raúl Nacianceno.

Kollektiivi liikmed on aastakümnete jooksul lihvinud oma oskusi, andes kontserte tõelise kire ja armastusega. Kõigil Orquesta Buena Vista Social Club liikmetel on oluline osa Kuuba muusikas, olles jätnud individuaalse jälje son, danzón, cha cha cha, bolero ja Kuuba jazzi arengusse.

Täna õhtul algaval kontserdil kõlavad Havanna vanameistrite esituses kuulsaimad Buena Vista Social Clubi palad nagu “Chan Chan”, “Quizas Quizas”, “Candela”, “Silencio” jpt.

Buena Vista Social Club - "Chan Chan":