Õhtusöök viiele: Katrin Karisma täitis meespere ootused
Enda kohta ütleb praegu põhitööna Riigikogus saadikuna leiba teeniv Katrin, et ta on lahke ja usaldusväärne, ent ei jäta kunagi märkimata, kui talle miski ei meeldi.
Katrini retseptid
Eelroog
Kirsstomati-mozzarella suupiste basiiliku ja palsamiäädikaga
10 kirsstomatit
5 mozzarellapallikest
1 väike punane sibul
Värsket basiilikut
Palsamiäädikat
suhkrut
Poolita kirsstomatid, nõruta ja poolita juustupallid. Lõika sibul õhukesteks viiludeks ning eralda need omakorda ratasteks. Pane kõige alla tomatid. Seejärel sobiva suurusega sibularatas, edasi poolik juustupal ja kõige peale taas tomat. Kinnita tikuga ja kaunista basiilikuga. Tilguta peale suhkruga paksemaks keedetud palsamiäädikat.
Eelroog
Lillkapsa-brokoli supp juustuga
0,5 kg lillkapsast
0,5 kg brokolit
2 kuubikut kanapuljongit
1 karp sulajuustu
Veidi vett
Keeda tükeldatud lillkapsas ja brokoli koos puljongikuubikutega pehmeks. Püreesta saumiksriga. Lisa juust. Sega ühtlaseks massiks. Võid lisada rõõska koort.
Pearoog
„Lonni lõhe“ köögiviljade ja gratineeritud kartulitega
Lõhe
Kalamaitseained
Sool
Till
10 kartulit
Või
200 ml rõõska koort
200 juustu
Pane kastrul vett täis. Lisa maitseained ja keeda. Tõsta kastrul tulelt. Pane kala potti ja potikaas peale. Lase kalal olla vees umbes 15 minutit. Ongi valmis. Garneeri tilliga ning serveeri koos köögiviljadega. Kooritud ja viilutatud kartulid tuleb kergelt võis praadida, lisada soola ning tõsta ahjuplaadile. Peale riputada juustu, lisada tüümiani. Küpsetada kartuleid ahjus 175-200 kraadi juures umbes pool tundi.
Magustoit
Kodujuustu-vaarikakook
0,5 pakki võid
1 Juubeli tordipulber
2 pakki vanillikohupiima
1 karp Merevaigu sulajuustu
3 muna
3 tl suhkrut
vaarikaid
Valmista tainas tordipulbrist, võist ja veest. Pool tainast aseta lahtikäivasse koogivormi. Selle peale valmista munadest, juustust, kohupiimast ja suhkrust ühtlane segu, mis võib olla vedelam kui taignast põhi. Lisa vaarikad ja kihiti osa alles jäänud taignast ning täidisest. Küpseta kooki ahjus 150 kraadi juures umbes tund aega. Enne serveerimist lase koogil aeglaselt jahtuda.