19. juunil Stockholmis toimuvale pulmatseremoonile on kutsutud kümneid kuningakodade liikmeid ja siniverelisi. Oodatud on ka riigipead ja teised kõrged tegelased. Eestit esindab printsess Victoria ja Daniel Westlingi pulmas Eesti suursaadik Rootsis Alar Streimann, ütles Delfile välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov.

Rootsi kroonprintsessi Victoria ja tema kihlatu, jõusaalide omaniku Daniel Westlingi laulatus toimub Stockholmi vanalinnas (Gamla Stan) asuvas Püha Nikolause kirikus ehk Storkyrkanis. Samal kuupäeval 34 aastat tagasi ütlesid samas kohas jah-sõna ka Victoria vanemad, kuningas Carl XVI Gustaf ning kuninganna Silvia.

Rootsi kroonprintsess Victoria, Lääne-Götamaa hertsoginna on sündinud 14. juulil 1977. Bernadotte’i dünastiasse kuuluv Victoria tiitliks saab troonile tõustes Victoria I, Rootsi kuninganna.

Oma isa kaudu, kes on Briti kuninganna Victoria järeltulija, on kroonprintsess Victoria Briti troonijärjekorras 186. kohal.

Rootsi kuningliku paar kuulutati ametlikult kirikukantslist maha 30. mail. Pärast jumalateenistust teatas kuningas Carl XVI Gustaf, et tema tütre, kroonprintsess Victoria peigmees Daniel Westling on tulevane Rootsi prints ning andis talle ametliku õukonnatiitli. Arvatakse, et tulevikus kutsutakse Danieli Tema Kuninglikuks Kõrguseks (rootsi keeles Hans Kungliga Höghet).

Rootsi printsi tiitli saanud Daniel on edaspidi lisaks ka hertsog.