Õhtusöök viiele: Irina pakkus naate ja nõgeseid
Retsept
Küpsetatud leib kiluvõidega
Kiluvõi:
Kõik koostisained segada kokku. Määrida leivale 0,5 tundi enne lauale panemist, et või jõuaks paremini imbuda leiva sisse.
Enne lauale panemist kaunistada nurmenukkude, rohelise sibulaga. Juurde sobib külm kali piparmündilehtedega.
2. eelroog
Naadi- nõgesesupp
Naat
Nõges
2 mugulsibulat
2 kartulit
sulatatud juust
sool, pipar
1 muna
Korja värskeid väikeseid naate ja nõgeseid kena peotäis. Lõika ribadeks ja pane külma veega keema ilma kaaneta. Veidi kurna. Seejärel prae 2 mugulsibulat võis, lisa naat ja nõges. Kaks kartulit tükelda segu sisse ja hauta pehmeks. Kui kartul on pehme, siis püreeri ja lisa üks karp sulatatud merevaiku ja lase uuesti veidi keema. Lisa soola ja pipart. Kaunista ühe tükeldatud keedumuna ja naadi- ja nõgeselehtedega.
Pearoog
Räimerullid keedukartuli ja värske kurgisalatiga
1 kg puhastatud räimerulle
0,5 l rõõska koort
2 keedumuna
3 mugulsibulat
Räimed keera rulli ja paiguta kuumuskindlasse nõusse. Peale aseta sibularõngad ja tükeldatud keedumunad. 35% rõõsk koor veidi vahusta ja lisa soola, pipart. Aseta ahju ja küpseta 175o C juures 15-20 minutit. Serveerida koos keedukartuli ja klopitud hapukoorega värske kurgisalatiga.
Magustoit:
Mustikasupp klimpidega
400 g mustikaid
2 muna
jahu
hapukoor
suhkur
Keeda mustikad. Klimpide valmistamiseks klopid munad. Lisa suhkur, jahu ja hapukoor. Tainas peaks jääma hapukoore-taoline. Lisa suhkruga maitsestatud keedetud supile väikese lusikaga mõnusad klimbid. Keeda. Lõpuks sega tärklis külma veega ja vala peene joana supile. Lase jahtuda ja serveeri.