Hetkel on ärituus Toolil kohtuprotsess pooleli, teda süüdistatakse turuga manipuleerimises. Mida arvab kogu sellest asjast aga mees ise?

"Kõige lihtsam viis hävitada ettevõtet või erainvestorit on alustada tema vastu protsessi, et ta ei saaks tegelda raha teenimise, vaid vastuvõitlemisega, see ajab igaühe pankrotti. Kui Eestis läheb konkurents selle peale, kellel on paremad advokaadid, mitte sellele, kes teeb paremini tööd, siis on midagi väga viltu. Ja asi liigub sinna suunas. Vaata, mis toimub ehituskonkurssidel! Keegi ei vaata, kes on parem ehitaja või kes teeb kvaliteetsemat tööd, vaid kohe sekkuvad advokaadid, kes hakkavad omavahel kokku leppima ja mõõtu võtma. Võidab see, kellel on parim esindaja. Vanasti võitis spordivõistlusel see, kes hüppas kaugemale, mitte see, kes rohkem proteste esitas.

Hakkame väikeseks Ameerikaks muutuma. Iga samm peab olema advokaadiga kooskõlastatud, sest iial ei tea, kus ja mille eest kohtusse kaevatakse," kommenteerib Tool.


Üldiselt loodab ta aga kohtus võita. "Vaadates süüdistust, siis peaksin võitma. Teades seda statistikat, et esimeses astmes mõistetakse õigeks ainult üks protsent kohtualuseid, siis tundub et šansid ei ole väga head."