Õhtusöök viiele: Terje toidulauas lauldi ja räägiti seksist
Täna tegi saates "Õhtusöök viiele" süüa Terje Tiimus, kes töötab Rakvere teatris teenindusjuhina. See tähendab, et Terje ülesandeks on korraldada nii teatri kohviku tööd, kui ka parkimist ja tuhandet muud asja, mis teatris toimuvad.
Terje retseptid:
1. EELROOG
KREEKERID TOORJUUSTUKATTEGA
Kreekerid 1 pk
Toorjuust 200g
Lumekrabi 1pk
Sidrun ½
Sidrunipipar, jahvatatud ingver, sool. Kokteiltomatid, maitseroheline. Haki krabiliha peeneks, riivi sidrunikoor. Pane toorjuust, karbiliha ja sidrunikoor vahustamiseks kaussi, lisa maitseained ja mikserda ühtlaseks tugevaks massiks. Lao kreekerid vaagnale. Pane krabivaht kondiitrikotikesse ja pritsi läbi kondiitrikoti kreekeritele kena vahumüts. Kaunista
kokteiltomati ja maitserohelisega.
2. EELROOG
BROILERI-LILLKAPSASUPP
Broilerifilee 300g
Toiduõli 2spl
Karri 1 tl
Lillkapsas ca 500g
Vesi 8dl
Kanapuljongikuubik 1tk
Toorjuust 200g
Sidrunimahl 1-2 spl
Herned 200g
Peterselli
Kuumuta õli, pruunista kanafilee, lisa karri. Lillkapsas puhasta ja tükelda õisikuteks, lisa kana juurde ja kuumuta. Kalla peale puljong, keeda kuni lillkapsas on peaaegu küps. Lisa toorjuust ja sidrunimahl, sega kuni juust on sulanud. Lisa herned, maitsesta. Serveeri röstitud saiakuubikutega.
PEAROOG
SEAFILEE SINIHALLITUSJUUSTU JA PEEKONIGA
Sea sisefilee 1tk (suurem)
Sinihallitusjuust 100g
Viilutatud suitsupeekon 1pk
Lõika seafilee paksemateks viiludeks, ca 4cm. Tee liha sisse lõige ja aseta sellesse tükike sinihallitusjuustu. Keera peekoniviil ümber lihatüki. Pruunista igast küljest. Aseta natukeseks ahju järelküpsema.
LISANDIKS KARTULIRÖST
8 riivitud kartulit
1 peeneks hakitud sibul
1 muna
1 sl maitsestamata toorjuustu
soola, pipart
Sega omavahel koostisosad, vormi pätsikesed (pigista liigne vedelik välja) ning prae pannil
mõlemalt poolt kuldpruuniks. Aseta valmis «koogid» üksteise kõrvale ning hoia neid soojas.
MAGUSTOIT POHLA-JUUSTUKOOK
10 Digestive küpsist
400g naturaalset toorjuustu
200ml vahukoort
200g hapukoort
1 sidruni mahl
1 purk (480g) pohlamoosi
150g suhkrut
20g želatiini
Vahusta toasoe toorjuust sidrunimahla ja suhkruga, lisa vahustatud hapukoor ja seejärel vahukoor. Lisa juustusegule pohlamoos. Lõpuks lisa peene nirena segades sulatatud želatiin. Tõsta segu vormi, vajuta sellesse murendatud küpsised ja aseta neljaks tunniks külma tarretuma.