Maailmanimega täht küll adub, et selline harrastus on imelik, kuid väidab, et nii talletab ta oma mälestused kindlamalt. ”Kui mulle tõeliselt meeldib mingi asja lõhn, näiteks mu ristilapse nuku lõhn, siis ma kisun sellest väikse tüki ja panen nimesildiga varustatud pudelisse hoiule,” räägib staar.

“See kõlab nagu mingi kummaline laboratoorium või midagi sellist, kuid tegelikult pole. See on minu lõhnade raamatukogu ning on märksa parem kui kõik minu raamatud riiulites. See jutustab mulle palju rohkem lugusid,”
tunnistab Mika.

Harukordse 3,5-oktavise hääleulatusega Mika on tunnistanud, et tal on lapsepõlves olnud mitmeid probleeme. Muuhulgas on lapse-eas läbipõetud düsleksia (lugemis- ja kirjutamisraskuse häire lastel) ning tagakiusamine koolis jätnud jälje nii artisti elule kui tema loomingule.

Mika ei varja ka fakti, et tal on siiamaani sundmõtteid ning esineb sundkäitumist. “Ma pean alati ostma kaks või kolm tükki igast asjast, mida ma ostan. Kui ostan näiteks hommikusöögiks helbeid, ostan alati mitu, sest nad võivad ju ära lõppeda. Vahest see hirmutab mind ennast ka,” tunnistab laulja.