Ja kuigi mitmelapselise pere noorimad võsud eesti keelt enam nii hästi ei valda, teab pesamunast tüdruk Eestis viibides kohvikus küsida "rabarberikooki" ja "piparkooki".

1980ndate lõpul Eestis populaarse ansambli Avicenna liider ja laulja elab 1990ndate keskpaigast Moskvas.

Te elasite varem Eestis?
"Mul on praegugi alaline elamisluba Eestis. Me jääme siia alati käima. Aga jah, nagu on juhtunud, tegutsen peamiselt Moskvas."

Miks soostusite esinema Leigol?
"Jällegi üks võimalus Eestit külastada! Aga üldse - Leigo on väga ainulaadne. Ebatavaline, inimkätega loodud järvel toimuv üritus. Saarel on aparatuur ja vee peal ujub küünlavalgus - ebamaine ilu. Ning selle sidusus muusikaga - jumalik. Ja kuidas esines Tõnis Mägi kõige selle keskel! Tõeline meister. Oma suureks häbiks ei saa ma küll eesti keelest alati aru, aga mulle öeldi, et tal on filosoofilised tekstid. Teate, kuidas suurepärane muusika ühendab inimesi!"

Kui palju on muusikul vaja publikut?
"Aga kelle jaoks me siis esineme? Muusika on jumalast. Aga kui sulle on antud see kingitus ülalt, oled sa kohustatud seda jagama inimestega."

Kes teile meeldivad Eesti muusikutest?

"Minu "Avicenna" poisid, kellega koos mängisin, Lembit Saarsalu, Tiit Paulus, Avo Tamme, ja paljud teised."

Te olete mänginud ka koos Frank Zappaga. Ta oli ju Legend!
"Aga kas mina pole siis legend või!? (naerab). Kui teed midagi tähelepanuväärset, trehvad ka tähelepanuväärseid tegijaid."

Nii lihtsalt võtategi seda?
"Jah, täiesti lihtsalt."

Kui Te ise loete end veel Eesti elanikuks, siis millise riigiga on Teie lapsed endid sidunud?
"Vanemad lapsed valdavad eesti keelt nii hästi, et ei saa arugi, et nad pole eestlased. Noorimad, muidugi enam mitte. Aga neile meeldib Eesti väga. Küsige mu noorima poja käest, kuhu ta tahab reisida, siis ütleb ta kohe, et Eestisse. Ja noorim tütar tellib alati siin "rabarberikooki" või "piparkooki".

Kui aktiivne on täna Teie kui jazzmuusiku esinemisgraafik Venemaal?
"Sõidan Moskvast välja 3-4 korda kuus."

Mida soovite Eesti elanikele?
"Mina armastan kõiki Eesti elanike, vaatamata nende rahvusele. Ja esinen alati kõigile. Soovin kannatlikkust ja hoolivust üksteise suhtes."

Sergei Manukjan sündis 15. märtsil 1955. aastal Groznõis. Tal on raske nägemispuue olnud lapseeast peale. Kohalikes jazzorkestrites mängis ta juba 12-aastaselt. Esialgu löökpille. Lauljana esines ta esimest korda suurel laval 1981. aastal jazzfestivalil Riias, pälvides kohe kriitikute kiituse. 

1983 kolis ta perega Eestisse, kus elasid tema abikaasa sugulased. Ta elas algul Võhmas, siis Narvas. Lõpuks kolis Tallinnasse, kus lõi jazzbändi Avicenna, mis oli 1980-ndate lõpus üks kuulsamaid Eesti bände. 

1989. aastal pälvis Manukjan esimesel üleliidulisel televisiooni muusikakonkursil „Aste parnassile" Grand Prix, lisaks ka publikupreemia. Moskvasse kolimise järel pälvis ta 1994. aastal „Aasta parima jazzartisti" preemia.