Evelin Ilves lubab kokaraamatuga üllatada. Lisatud retsept!
Ta jätkab: "Kui midagi head pakutakse, ma alati küsin retsepti ja enamasti ka antakse rõõmuga. Uskuge, ühtviisi elamuslik on nii Kiideva soolasilgud kui Pariisi noobli restorani napoleon!"
Soovitab maitsvat kooki
Esileedi soovitab oma Facebooki kontol ka kabatšoki-šokolaadi koogi retsepti, mida ta on tänavu suvel juba viis korda teinud.
Evelin muljetab: "Kuid on üks kook, mida sel suvel juba viis korda teinud olen (ja teen kindlasti veel), sest see maitseb universaalselt nii pisikestele kui suurtele, nii eestlastele kui välismaalastele, ka neile, kellele koogid üldse ei maitse. Ja teha on seda väga lihtne."
Kabatšoki-šokolaadi koogi retsept
• 5dl nisujahu
• 1dl jämedaid kaerahelbeid
• 4dl valget suhkrut
• 1,5-2dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
• 2 tl soodat + natuke sidrunimahla
• 1 tl kypsetuspulbrit
• 1/2 tl soola
• 1 tl jahvatatud kaneeli
• 4 muna
• 3,5dl taimeõli
• 7,5dl riivitud kabatshokki
• 1,5dl purustatud pähkleid või mandleid
• soovi korral värskeid või kuivatatud marju
Kuumuta ahi 175C-ni. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatshokk, pähklid ja marjad. Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta umbes 55-60 min. Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada. Aga see maitseb hea ka lihtsalt niisama ning säilib maitsvana vähemalt nädala.