Enne, kui soovid hakata koguma, mõtle läbi, mille jaoks seda tegema hakkad ja kas on üldse seda eset vaja, mida ihaldad.

Proovi alustada lihtsamatest asjadest - kui rahakott hakkab sentidest ja müntidest täis saama, siis pane need kõik kõrvale. Veel üks võimalus- loo omale mingi süsteem, näiteks iga kord, kui saad taskuraha, pane sellest väike osa kõrvale. Alustada võid kasvõi viiest kroonist, valik on sinu.

Samuti proovi piirata ka oma väljaminekuid- võid näiteks raha kokku hoida väljas söömise pealt, sellega on võimalus säästa päris palju. Miks mitte mõnel päeval süüa kodus ema tehtud guljašši või kartuleid? Ürita loobuda ka igapäevastest pisikulutustest. Shokolaaditahvli pealt säästetud 15 krooni võib osutuda kunagi väga vajalikuks.

Juhul, kui tekib kiusatus raisata kogutud raha ära enne, kui vajalik summa on käes, siis proovi mõelda, kui palju vaeva oled näinud raha kogumisega ja kui kõik tuulde loobid, pead uuesti alustama. Ürita alla mitte anda!

Uute riiete ostmisel alati vaata hinda ja võimaluse korral külasta kaupluseid allahindluste ajal. Samuti proovi vähendada kulutusi, kui käid väljas. Kinopilet, popcorn ja jook- see neelab päris suure summa. Selle asemel võid laenutada mingi DVD ja kutsuda sõbrad enda poole filmiõhtule.

Muidugi pole lihtne kontrolli alla saada oma kulutusi, kui oled harjunud laristama, kuid varuda tuleks kannatust. Soovitud eseme jaoks vajalik summa ei pruugi tulla üleöö.