Alustuseks räägiksin kuidas mina suitsetamisest loobuda suutsin.

Alustasin suitsetamist kuskil 13 aastasena, algul harvem aga mida vanemaks ma sain, seda tihedamalt ma seda tegema hakkasin. Alguse sai see muidugi minu sõpradest, algul tegi üks sõber suitsu, olime temaga pidevalt koos ja siis proovisin ka mina selle ära, ma ei saanud ju temast halvem olla . See jäi külge ja mulle hakkas see miskipärast meeldima, võibolla meeldis rohkem see, et ma olin siis teiste ees "lahe" , kuid igastahes suitsetama ma hakkasin ja ei kavatsenudki sellest loobuda. "Milleks?", mõtlesin endamisi ,et mis see halba ikka teeb, kui enam ei taha siis jätan maha.
Ma olin 16 aastane kui hakkasin tõsiselt mõtlema selle peale, et miks ma suitsetan, mis võivad olla tagajärjed ja mis ma sellest üldse saan ?

Suitsetamisega kaasnes mitmeid probleeme ja ka raha vähenes kõvasti

* Kui koju läksin, siis kontrollis ema pidevalt mind, et ega ma ei haise suitsu järele jne.
* Tuli kokku puutuda ka politseiga ja sattuda halba nimekirja.
* Mittesuitsetajad sõbrad hakkasid mul ära kaduma, kuna nad ei sallinud pidevat suitsuhaisu.
Ja neid põhjuseid on veel ja veel...

Miks ma seda kõike üldse räägin ?

Ma räägin, kuna suitsetamine hakkab sind hilisemas elus segama. Kuna ma olen ka spordimees,  siis oli mul raskem sporti teha, pidevalt kops koos ja trenni isu läks ka ära. Sinu üldine olek muutub täielikult, sa oled pidevalt väsinud, närviline, pahur jne.

Kuidas siis ikkagi suitsetamisest loobuda ?

Esialgu olin mitmeid päevi ilma suitsetamata, siis kui aga välja jõudsin, sõprade juurde, tuli suur suitsu kiusatus nagu võluväel.
Kõige parem on üldse, kui sa mõnda aega välja ei lähe, kuna seal võib sul tulla suitsu tegemise isu ja seda tagasi hoida on raske.

Kui olin olnud ilma suitsuta mitmeid päevi, tuli mul nii suur kiusatus suitsu järele, et ma oleks peaaegu allunu kiusatusele, kuid siis otsisin abi internetist.

Ma ledsin väga hea saidi nagu "help-eu"  (http://www.help-eu.com/) , registreerusin sinna ja hakkasin saama iga päev uusi emaile sellelt saidilt, ma sain näpunäiteid ,vihjeid ja ideid, miks mitte uuesti suitsetama hakata . See on väga tõhus ja hea internetis leviv programm, soovitan ka teile!

Ma ei tea kuidas teie puhul on, aga minul oli veel nii, et kui kuskile sõpradega pidutsema läksime ,siis võeti ikka alkoholi ka ja selle juurde käisid kindlasti suitsud, siis ma ei suutnud ennast enam tagasi hoida ja tegin jälle terve õhtu läbi suitsu, järgmine päev ma kahetsesin, kuid mis tehtud, see tehtud. Nii ma põrusingi mitmeid kordi, kuni avastasin, et kui püsin mõned nädalavahetused kodus, siis ei saa ma ka suitsu teha, see aitas ja nii ma saingi üle. Nüüd võin juba suitsetajatega koos olla ja juttu rääkida, tõsi, mingil määral ma sellele mõtlen, aga vähe ja suitsu isu ka enam pole .
 

Nüüdseks olen olnud juba ilma suitsuta üle poole aasta ja tunnen, et elu on paremaks muutunud, ma olen õnnelikum ja tean, et suitsu küüsi ma enam ei lange ! :)

Edu ka teile !