Oliivia(18) elab ja käib koolis Tartus. Auhind oli tema jaoks šokeeriv. Hea Eeskuju tiitel omistati talle selle eest, et koolis vabatahtlikult ja tasuta HIV ja Aidsi-teemalisi koolitusi läbi viib. Lisaks tegeleb ta ka muude koolisiseste ja -väliste tegevustega. Oliivia võtab ette nii palju kui võimalik: "Nii palju kui aega on," ütles ta ise selle kohta.

Tulevikus, parimal juhul sel aastal, plaanib Oliivia ka teist koolitust läbi viima hakata. "Ma üritan selle aasta jooksul veel kooli- või koduvägivalla ennetuseks koolitusi läbi viima hakata." Oliivia on ka ise koolivägivalla all kannatanud ning selle alaseid koolitusi tahabki tüdruk läbi viia põhjusel, et teised ei kannataks ja saaksid seda vältida.

Küsisime ka, mida Hea Eeskuju tiitel juurde annab. Oliivia sõnul on põhiline enesekindlus: "Kui ma koolituse läbi viin ja küsin lõpus, kas kellelgi jäi midagi meelde ja kui vähemalt üks käsi tõuseb, siis ma tunnen, et see asi on õnnestunud." Ta mainib ka, et kui ta poleks seda auhinda võitnud, teeks ta siiski seda, mida ta hetkel teeb.

Noorte hääle lugejatele soovitab ta järgmist: "Tuleb olla aktiivne - siis saab kõike. Siis jõuad elus edasi ja sul on tohutult palju võimalusi. Kui koolis pakutakse, et kirjutage projekte, siis võtke vastu!" Tänu sellele sai Oliivia eelmisel aastal Itaalias ja Norras käia, kuhu tal oma raha eest poleks võimalik olnud minnna.

Üllatuseks kõigile, esitas Uku Suviste noortekonverentsi "Lahe koolipäev 2010" laval Oliiviale ka personaalse laulu. "Ta vaatas nii siiralt silma ja väga uhke tunne oli. Selline tunne, nagu teisi ei olekski olnud ja nagu ta laulaks vaid mulle. Nagu see oleks igaõhtune!" kirjeldas tüdruk oma emotsioone.

Samuti tahab Oliivia Noorte hääle lugejatele südamele panna, et inimesed varjupaikadest omale lemmikloomi võtaksid. "Mul on kodus võrratu koer, kes näitab iga päev tänulikkust. Raha eest sellist koera ei saa. Ta on ülisõbralik ja muidu hullult hea koer!"

Noorte hääl soovib Oliiviale omalt poolt veel kord õnne! :)

Kas sina tead kedagi, kes võiks olla eeskujuks kõigile Eesti noortele? Juba aasta pärast toimub järgmine konverents, kus hea eeskuju ära märgitakse. Uuri asja lähemalt nende kodukalt.