Isadepäeva tähistati esmakordselt Ameerika Ühendriikides Spokane’i linnas, Eestisse tuli see Soomest. Traditsioon sai alguse naisest, kelle sõjaveteranist isa oli pärast abikaasa surma üksinda kuus last üles kasvatanud. Seda päeva tähistatakse enamus riikides ümber maailma!

Mäletan, kui ma väiksem olin, siis oli isadepäeva tähistamine kuidagi suurem sündmus. Ajasime pere isadepäeva õhtul kokku ja läksime restorani sööma, kus kõik enda poolt meisterdatud või ostetud kingid üle andsid. Käisime veel ka kinos, pargis jalutamas või bowlingut mängimas. Need õhtud olid tavaliselt väga toredad ning meeldejäävad.

Praegu aga on asjad veidi teisiti, mitte halvas mõttes, kuid suurem tähistamine on veidi tahaplaanile jäänud. Nüüd võetakse ette üks vaikne istumine kodus, koos enda küpsetatud roa ja tordiga. Kodus tähistamine on palju mugavam ja mõnusam vist enamik perede jaoks.

Kuid miks mitte austada oma isa ja olla talle tänulik iga päev? Sama on ka emadepäevaga- miks mitte üllatada niisama oma vanemaid? Kingid ei pea ju olema esmaklassilised, alati võib meisterdada ise midagi armsat ja meeldejäävat. Tehtud ese ei pea olema eriti keeruline, piisab ka ema või isa lemmiktoidust või desserdist. Valmistada saab väga palju, on vaja vaid oma peanupp tööle panna.

Võimaluse korral pühendage see eriline päev oma isa või vanaisale ja näidake välja, kui kallis ta teile on!