"Sääl aga lahkavad luuletajad kohalikku kultuurielu kõige laiemas mõttes, arutlevad ja vaidlevad ägedalt ajatute ning argiste küsimuste üle ega taha loobuda muustki muhedast. Sekka kuulavad tihtilugu veel mõttegagi törts sobilikku muusikat ja libistavad külalistega hinge alla ka kokteili või paar, seda juhul, kui luulediletandist baarmen pisut paljuks ei pea neid janustele ette kanda," kirjeldas Karl Martin Sinijärv uue saate õhustikku.

Esimeses "Jüri Üdi klubis" kõneldakse mäletamisest ja valetamisest, kunstitõest ja eluõigusest.

Salongi kujunduse autor on Hardi Volmer, kellele see on elu esimene telekunstnikutöö. Klubi seintel näeb kuueteistkümne kunstiteose reproduktsioone: Ado Vabbe - "Kohvikus", Adamson Erik - " Akt rahvariideseelikuga", Elmar Kits - "Ballett" ja "Kujutav Kunst", Lepo Mikko - "Aegade laulud", Nikolai Triik - "Lennuk", Leili Muuga - "Orkester" ja "Moskva kohvik", Evald Okas - " Aktid", Tiit Pääsuke - "Draamateater", Irina Brzeskaya " Juhan Viidingu portree", Valdur Ohakas - "Pudelid", Hando Mugasto - "Pääle operatsiooni", Eduard Wiiralt - "Kabaree" ja "Jutlustaja", Priit Pärn - " Tasakaal IV".

Kui vaataja soovib, saab ka kodus järgi proovida "Jüri Üdi klubi" esimese kokteili. Järgmiseid ikka edaspidi. Esisaate tarvis hoitakse kuumas kannutäit toorõunamahlaga, milles tasakesi podisevad kaneel, nelk ja kardemon. Serveeringul pannakse klaasipõhjadesse veidike purustatud pähkleid, klaasi sisse sidruniviiluke ja pikk lusikas. Pruuni suhkrut saab igaüks maitse järgi lisada.

"Jüri Üdi klubi" näitab ETV2 esmaspäeviti kell 21.30 alates 15. novembrist.
Kordused: reedeti päevasel ajal ETVs ning hilisõhtuti ETV2s; pühapäeva päeval ETV2s.

Klubi muusik on Siim Aimla. Baari peab Erki Laur.

Režissöör Maire Radsin, toimetaja Lauri Lippmaa, produtsent Age Kraus.