Noore tüdruku jaoks on otsused tõsised ja rasked. Mis saab edasi? Kuidas seda vanematele öelda? Mis mu enda elust edasi saab? Ja veel palju küsimusi. Kõik need küsimused peab neiu ise endale selgeks saama ja leidma lahendused südamest eelkõige ja siis mõtlema, kuidas edasi talitada. 

Igati tuleks rääkida oma vanematega, eelkõige emaga. Rääkida oma olukorrast ja küsida emalt nõu, mis ema soovitab. Muidugi otsus tuleb langetada neiul enesel, kuid ema saab anda nõu ja tuua erinevaid külgi asjast välja. 

Paljud neiud ehmatavad ära: et laps rikub elu ära, kuna ei saa siis enam pidu panna, väljas käia jne. Ja laps hoiab neid igati kodus. Ja kui lapse isaga asi tuksi läheb, siis kes teda ikka tahab. Veel tekib see mure, et kaovad sõbrad, kuna kes ikka rasedaga tahab väljas chillida jne. Kuid laps tegelikult ei riku elu ära, kui olla ise südamest lapseks valmis. Muidugi väljas käimised ei ole nii tihedad ja enamus aega kulub lapse peale. Kuid samas on kindlasti mõni hea sõber või vanem, kes on nõus vahest last vaatama, et noor ema saaks end tuulutada. Ning samuti, kui on õiged sõbrad, siis nad ei kao ära peale seda, kui nad saavad teada, et sõbranna on rase. Kui on õiged sõbrad, siis nad toetavad sind igati. 

Veel tekib mure, et mis saab koolist? Kui sul on enesel tahtejõudu, siis on kõik võimalik. On võimalik teha individuaalõppegraafik ja kindlasti on ka õpetajad toeks, kui sul enesel on kindel soov ja tahe õppida. Siis leiad ka kindlasti toetajaskonna enesele.

Samuti tuleks kindlasti rääkida noormehega, kes on lapse isa. Mida arvab noormees olukorrast? Ja kuidas ta suhtub lapsesse ja mis oleks ka tema tuleviku plaanid. Parim võimalus on muidugi see, kui lapse isa ka on rõõmus, et neiu ootab last ja tahab luua ühise tuleviku. Ning pingutab ka selle nimel, et saaksite luua ühtse perekonna. Kahjuks on palju nii, et olukord on vastupidine ja noormees ei taha lapsest midagi teada. Kuid siiski, tuleks rääkida noormehega ka ja arutada kõik aspektid läbi. 

Muidugi tuleks käia ka naistearsti juures, uurida kas lapsega kõik korras. Ning pidada nõu naistearstiga, ka tema oskab head nõu anda, mis edasi tuleks teha, ja tutvustab sind täpselt erinevate võimalustega, mis sul on.

Kuid lõpliku otsuse peab tegema siiski neiu täielikult ise. Kas ta on valmis pühendama end lapsele ja olema lapsele hea ema ning eeskuju. Kas neiu on valmis ilmale tooma ja kasvatama seda pisikest lapsekest, hoolimatta sellest, mida teised ütlevad.. Kas tal on piisavalt selgroogu, et taluda kõike, mis võib kaasneda. See on neiu enda otsus, kus keegi teda kahjuks aidata ei saa, peale selle, et olla toeks nii palju kui vähegi võimalik.