Mihkel Raual, Kristiina Heinmets-Aigrol ja Valdo Randperel tuleb teha otsus, kes seni välja valitud 65 esinejast pääsevad poolfinaalidesse. Kohtunikud saadavad edasi 30 artisti, kes hakkavad kandideerima ühele ja ainsale Eesti Talendi tiitlile.

Osalejad kogunevad Tallink Hotel ja SPA konverentsikeskuses, õhkkond on nii ärev, et see kandub ekraanide vahendusel ka televaatajate kodudesse. Kelle unistused purunevad kildudeks? Kes saab aga veel rohkem tuult tiibadesse? On pisaraid ja rõõmuhüüdeid...

Kolmekümne andekama valimine osutub kohtunikele oodatust raskemaks, kuna Randpere ja Heinmetsa jaoks on tegemist esmakordse kogemusega finaliste sõeluda. „“Kogenematud“ kohtunikud veel täpselt ei teadnud, kuidas see töö käib ja seetõttu läks rohkem aega, aga lõpuks nad taltusid ja saime kõik ilusti jonksu. Kõik, keda mina edasi tahtsin saata, said saadetud,“ ütles Raud.

Poolfinaalides kohtunikel enam sõnaõigust pole, sest vaid televaatajad otsustavad, kes on kümme õnnelikku finaalipääsejat. Nimelt asuvad kolmkümmend väljavalitut oma koha eest finaalis võistlema kolmes poolfinaalsaates; iga kord astub lavale kümme artisti. Televaatajate telefonihääletus viib igast saatest edasi kolm, viimase ehk kümenda finalisti selgitab aga veebihääletus. Lõpusaatesse võib pääseda ka keegi nende esinejate hulgast, kes sai eelvoorust kohtunike edasipääsu, kuid kes ei pääsenud poolfinaali või poolfinaalist otse finaali. Oma lemmiku poolt saab hääletada veebilehel www.simpel.ee/talent

Eesti talent selgub 18.detsembril Saku Suurhallis.

Esimene poolfinaal läheb eetrisse 27. novembril otsesaatena Peterburi tee 81 asuvast stuudiost. Igasse poolfinaali pääseb publikuks vaid 150 kiiremat piletiostjat. Esimesele otsesaatele Paul Pottsi osalusel on Piletilevis saadaval piiratud hulk pääsmeid.

„Eesti talent“ jätkub TV3 eetris laupäeval kl 19.30.