Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ütles, et kontserdil kõlavad Eesti helisevasse kullafondi kuuluvad laulud legendaarsete ja armastatud staaride ning tänaste noorte tipptegijate esituses.


Heliseva kullafondi uksi paotavad ligi 40 Eesti tipp-muusikut, teiste seas Uno Loop, Birgit Õigemeel, Els Himma, Koit Toome, Heidy Tamme, Uku Suviste, Boris Lehtlaan, Maarja, Anne Veski, Robin Juhkental, Ivo Linna, Hedvig Hanson, Margus Kappel, Sofia Rubina, ning 24-liikmeline Estonian Dream Big Band.


Galakontserdi produtsent on helilooja Mikk Targo, ajatutele lugudele teeb nüüdisseaded džäss-saksofonistist orkestrijuht Siim Aimla ning õhtujuhtidena astuvad üles Guido Kangur ja Pille Lukin.


Targo kinnitusel tulevad esitlusele mitmed legendaarsed lood, mida pole lavadel esitatud oma paarkümmend aastat. „Need on olnud väga mängitavad raadiojaamades, kuid elavesituseks pole olnud sellist võimsat orkestrit, mida need laulud nõuavad,“ rääkis ta.


Targo kinnitusel on õigus ka neil, kes näevad Eesti Kontserdi aastalõpugalas teatud mõttes järge omaaegsetele Arne Oidi lauluvõistluste lõppkontserditele ja aastavahetuse „Reklaamiklubi“ saadetele.


Eesti Kontserdi aastalõpugala Kullaproov /585/ toimub Nokia Kontserdimajas 30. detsembril algusega kell 19:00.


Piletid hinnaga 750 krooni on vabamüügis alates 3. detsembrist.