Harry Potter on esimene mõte, mis mul meelde tuleb, mõeldes needustele ja maagiale. See on absoluutne bestseller ning seda ei saagi sellele raamatule ette heita. Igapäevaselt ma maagia peale ka ei mõtle, kuid ometi on inimesi, kelle jaoks on see suur osa elust.

Me kohtume peaaegu, et igapäevaselt inimestega, kes usuvad sellesse, et kellelegi aurava poti kohal sõnad peale lugedes muutub midagi nende või selle inimese elus, kuid me lihtsalt ei tea seda. Oleks ju imelik, kui sinu parim sõbranna teataks sulle, et kuna ta poiss ta maha jättis, pani too talle needuse peale. Või ei oleks?

Anda ühtset vastust selle kohta, kas needused on olemas või ei on väga keeruline ning isegi kui seda teha, siis väga ettevaatlikult. Nii on ju maailmas palju asju, mida ei suuda seletada (veel) teadus ega ükski ratsionaalne filosoofia.

Minu kokkupuude needustega on olnud põgus - väidetavalt ma elan igapäevaselt kolme või kogune nelja needuse all, kuid ega ma seda just ei tunneta. Samas on mul tuttavaid, kes väidavad, et neile on needus peale pandud ning nüüd on nende elukvaliteet oluliselt vähenenud.

Minujaoks on küsimus pigem usus - kui sa usud, et need on olemas ja need mõjuvad, siis need suure tõenäosusega ka mõjuvad, sest inimene ongi harjunud nägema seda, mida ta näha tahab. 

Noor, ütle sina meile, kas sul on kokkupuuteid needustega? Oled sa ise mõne kellegi peale pannud või oled ise selle ohvriks langenud? Või lihtsalt usud, et see tõesti on võimalik?