Projekti raames korraldati esmakordselt Eestis koolinoorte harimine toitumishäirete teemal atraktiivse moeshow kaudu. Projekti vältel andsid noored nädala jooksul koolis 5.-12. klassidele toitumishäirete teemalisi interaktiivseid koolitunde, milles osales kokku ligi 600 õpilast. Ühtlasi toimus lisaks koolitundidele ka moeshow, kus laval astusid modellidena üles Tartu Descartes’i lütseumi õpilased, kelle kehamassiindeks oli normaalne ning elustiil ning tervislik käitumine teistele eeskujuks.

Moeshow eesmärgiks oli näidata, et noor terve inimene on ilus inimene ning selleks, et olla moekas, ei pea olema piitspeenike.

Teist aastat järjest valiti parim noorteprojekt ka maakondlike noortekogude hulgast, kus Parima Noorteprojekti 2010 tiitli võitis Tartumaa Noortekogu noorteseminar “Sa ei ole hüpiknukk, liiguta ise oma nuppe”. Projekti eesmärgiks oli julgustada Tartumaa noori neid puudutavatel ühiskonnateemadel aktiivsemalt kaasa rääkima.

Parima Noorteprojekti valimise eesmärk on julgustada noorteühendusi korraldama projekte, mis oleksid suunatud laiemale avalikkusele. Konkursiga soovib ENL väärtustada aktiivset osalust, soodustada kogemuste vahetamist ning leida uusi innovaatilisi ideid. ENL on parimat noorteprojekti valinud juba alates liidu algusaegadest.

Parimat Noorteprojekti 2010 toetasid Eesti Rahvusringhääling, Eesti Jalgpalli Liit, Sushi Cat, Forum Cinemas, Kuutsemäe Puhkekeskus, Ku:lsa:l ja Reval Sport.