Hetkel käib üle Eesti suuremahuline teedepuhastus ja osa üleliigsest lumest veetakse veoautodega ka linnast välja. Kuidas saaks seda suurt lumekogust aga paremini ja targemalt ära kasutada?

Siinkohal tooksin välja paar ideed, millest mina olen mõelnud.

Esiteks saaks lund eksportida maadesse, kus seda napib. See plaan toimiks vaid lähiriikide puhul, sest kaugematesse maadesse lume eksport ei tasuks ennast ära - kütuse ja inimressursi kulud oleksid suuremad, kui saadav tulu.

Teiseks saab lumest ehitada igasugu vahvaid asju. Välismaailma eeskujul on võiks Eestisse, eelkõige Tallinasse, rajada lumest hotelli. Uudistes olen kohanud jääst tehtud hotelle, mis meelitavad ligi ohtralt turiste. Seega, võiks Tallinna südalinnas paiknev lumest hotell tuua sisse suurt kasumit.

Kolmandaks võiks lumest rajada erinevaid silmailu pakkuvaid skulptuure, millele lisaksid meeleolu värvilised prožektorid või valgustid. Samuti oleks mõeldav ka lumest reklaamtahvlite valmistamine.

Hetkel viimasena on peas mõte, et lund saaks ära kasutada praktilise vee tootmiseks. Lund saaks kasutada tehastes ja asutuses, kus vett kasutatakse millegi tootmisel või lihtsalt loputamisel. Seal ei vajata puhast vett, mis oleks joogikõlbulik. Lume saaks koguda anumatesse ja selle sulamisel jääks alles kasutuskõlblik vesi.

Millised ideid veel kellelgi välja pakkuda on? :)