Seks on väga delikaatne teema ning mina ütlen ausalt, et ei saa aru, miks on sellest kogu aeg vaja rääkida. Riigikogu menetleb seadust eelkõige sooviga kaitsta noori, mis on iseenesest väga positiivne, kuid vaatame asja teist külge.

Kujutame ette nüüd olukorda, kus 18 ja 15-aastane on kenasti suhtes. Harulduse mõttes ütleme, et 18-aastane on tüdruk. Nad lähevad lahku ning 15-aastane noormees vihastub ning annab enda tüdruku kohtusse, sest ta teab, et nad olid illegaalselt vahekorras, olgugi, et täiesti vabatahtlikult. Muidugi ta võidabki! 

Kuidas kas sellist olukorda Riigikogu taotlebki või otsitakse lahendus pseudoprobleemile? Tegelikult küll - juba praegune piir on osalede ebamugav. Ja mitte ainult pedofiilidele.

Mina ei usu seadusega seksi reguleerimisse. Need, kes tahavad, need seksivad. Lihtsalt natukene ebamugavaks muudab seksimise see, et pool vahekorda pead mõtlema, kuidas nüüd järgnevad 3 aastat tuleb käia ringi hirmuga, et sinu endine partner ja/või kaaslane su kohtusse mõne tüli pärast võib anda.

Kindlasti on selliseid juhtumeid vähe ning need ei ole märkimisväärsed, küll aga on neid olnud ning olen näinud nende toimumist ka enda ümber - olukorras, kus aasta aega kestnud suhte purunemisel hakkati kohtuuksi paugutama. 

Emotsionaalne küspus on asi, mida ei saa mõõta mõõdulindiga ega välja arvutada. Seda ei näe silma vaadates ning seda on väga keeruline hinnata. Seks võib seega mõjuda väliselt väga küpsele inimesele hingeliselt kohutavalt traumeeritavalt, sest see viib, eriti naised, emotsionaalselt kohutavalt haprasse seisundisse. 

 

Seks ja seadused

See on Karistusseadustik (KarS) § 145, mis sätestab järgnevat: Täisealise isiku poolt noorema kui neljateistaastase isikuga suguühendusse astumise eest – karistatakse kuni viieaastase vangistusega. 

Lisaks sellele keelab järgmine paragraaf (KarS § 146) ka muud sarnased tegevused: Täisealise isiku poolt noorema kui neljateistaastase isiku kaasamise eest suguühendusest erineval viisil sugulise kire rahuldamisele – karistatakse kuni viieaastase vangistusega.