Sool on üks kõige olulisemaid ja üldlevinumaid toidu maitseaineid kogu maailmas. Looduslik sool sisaldab olulisi mineraale ja on jätkuvalt väga väärtuslik aine meie tervisele. Tänapäeval levinud rafineeritud sool on aga lausa ohtlik meie tervisele. Soolas on tegelikult palju mürgiseid aineid, mis võivad tekitada kõrget vererõhku, tselluliiti, artriiti, neerupõletikku jne.

Paljud inimesed on läinud tavaliselt soolalt üle meresoolale. Kahjuks jääb aga meresoola looduses üha vähemaks, selle saadusi rikuvad nt naftareostused.

Sool on meile siiski vajalik, kuid, nagu kõikide muude asjadegagi, tuleb seda tarbida mõõdukalt. Enamik toite muutuvad just tänu maitseainetele paremaks, seega on raske neid mitte kasutada. Mida aga teha saame, on see, et lisame soola kordades vähem kui seda tavaliselt teeme.

Palju lisad Sina soola oma söögi peale ja kas sulle üldse maitsevad soolased toidud?