See oli super! Reaalselt lugesin tunde ja minuteid enne kuni sarja viimane osa hakkas. Suur fänn olen olnud algusest peale, kuna minu arvates on see seni Eestis tehtud filmidest ja sarjadest parim. Kõik on hoolikalt läbi mõeldud, kõik karakterid on reaalsed ja näitlemine tuleb ka südamest.

Arvatavasti ootasid paljud just sarja seitmendat osa ehk seda, mis saab tegelikult Kasparist: millise karistuse ta saab ja mis ta elust edasi saab. Pean ütlema, et kogu viimane osa oli nagu thriller, kogu aeg oli põnevus ja pinge peal, terve see aeg ootasin, millal tuleb lõplik kohtuistung ja kohtuotsus. Ma ei tea, kuidas teistega on, aga mina olen õnnelik, et kohtunik sellise otsuse langetas, kuigi ma seda kohe üldse ei oodanud, sest kõik süüdistused rääkisid tema vastu. Kindlasti polnud Kaspari ja Joosepi tegu õige, kuid tore, et Kasparile anti uus võimalus ning temasse usuti. Isegi Toomas, kes on nüüd eluks ajaks ratastoolis, palus kohtus Kasparilt vabandust. Eriti meeldis mulle Kaspari kaitsja, Ingridi, viimane sõnavõtt kohtusaalis. Tal oli täielikult õigus ning see oli kindlasti ka suureks faktoriks otsuse langetamisel.

Kindlasti tekitab huvi nüüd Kaspari edasine elu. Mis temast saab ja kas ta üldse saab peale seda kõike normaalset elu elada? See vist jääb meie, vaatajate, fantaasiamaailma.

Nii film kui ka sari oli õpetlik kõigile. Koolivägivald on valus, kuid aktuaalne teema ning ma olen kindel, et tänu sellele filmile ja sarjale on see probleem saanud rohkem tähelepanu. Peaaegu igas klassis on keegi, keda vähem austatakse või rohkem vihatakse. Võib-olla on mõned, kes oma tegudega tõepoolest on klassis vihkamise ära teeninud, kuid üldjuhul nii see siiski pole ja neid süütuid ja õnnetuid noori, keda väärkoheldakse, on palju. Seda on näha juba algklassides, kus poisid lähevad paksemate poiste kallale.

Loodetavasti pani see sari mõtlema neid kõiki, kes kiusavad või on kunagi kedagi kiusanud. Sari näitas, et ka kõige õudsamas olukorras võib hea tahtmise korral leida siiski ühel hetkel lootuskiire ja raskeid hetki, millest on võimalik üle saada, on meie elus kõigil.