Kuid mina tahan teada Teie arvamust, kallis Eesti rahvas. Kas te olete rahul sellega? Sellega, et võeti ühe ilusa maa ilus raha ning vahetati see eurode vastu. Ma ei kommenteeri raha välimust ega midagi, euro on samuti ilus. Kuid asi on põhimõttes. 

Eesti kroon oli Eesti kroon - Eesti raha. Euro aga see-eest on ütleme nii, liitunud riikide raha. Mitte kõik EL-i liikmesriigid ei ole Eurole üle läinud, kuid seda on teinud enamus neist. Eestimaa on ja jääb Eestimaaks, miks seda muuta? 

Eesti kroonil ei olnud absoluutselt midagi viga - sellega sai ju ometi maksta. Miks siis nüüd, nii järsku võeti vastu selline otsus. Jätame mainimata selle, et meie arvamust ei küsitudki. Euro tulekust räägiti juba kümme aastat tagasi ning mõndadel juhtudel tundus asi juba tõsine, kuid see oli pikemalt arutlusel püsinud.

Ja nüüd, põhimõtteliselt viimastel kuudel, võetakse vastu otsus muuta meie rahaühikut. Vahetada meile kalliks saanud kroon võõra euro vastu. Kroon on Eestimaal olnud 18 ja pool aastat. See on pikk aeg. Kuid see oleks võinud olla pikem. 

Praeguse seisuga, on euro tuleku tõttu põletatud ära 9 miljonit krooni. Lihtsalt teatud positsioonidel olevad inimesed ei osanud selle rahaga midagi muud ette võtta. 9 miljonit! Selle rahaga oleks saanud väga palju ära teha.

Ning nüüd, miks võetakse vastu selline "ühtne" otsus, et euro tulekul, hakkame meie abistama Iirimaad? Iirimaa on positsioonilt kolmas riik, kus toimib elanikkude vaheline heaolu. Eesti on viimaste hulgas. Lisaks mainimata see, et Eesti on hullemas seisus, kui Iirmaa majanduslikult. 

Nii et palun, seda artiklit lugedes mõelge. Mõelge, et kas sellist Eestit me tahtsime? Eestit, kus euro šanss järgmine kümnend üle elada on üks viie vastu. Sellist Eestit, kus demokraatsus ei loe midagi, loeb vaid see midagi keegi neist Riigikogulastest jälle välja suudab mõelda.