"Eile, 8. jaanuaril, sisenesime Dominikaani lõunatipus asuvasse erasadamasse, mis on sügavale sisemaale kaevatud ja igast küljest hoonetega piiratud. Tegemist on ülivõimsa kinnisvaraarendusprojektiga mille eesmärgiks, peremeeste sõnul, on ehitada turvaline tehislinn planeedi rikkamatele inimestele," kirjutab Matvere.

Mõne päevaga hulluks
"Majanduslangus tegi oma töö ja täna on enamus uhkeid hooneid tühjad. Väga sarnane saatus Dubai tehislinnadega.
Võib-olla, 100 aasta pärast, kui ülerahvastumine peale tungib, ärkab ka siin tegelik elu. Ega überrikkad otsigi lõplikku eraldatust, neil on pidevalt tarvis sahmida, suhelda ja kombineerida. See on kirg mis nende vaimu toidab. Vaikne, väljamõeldud keskkond ajaks nad mõne päevaga hulluks."

Naised kiljusid!
"Kõikidele mõeldavatele elukatele, kes on Nordeat külastanud liitus enne sissesõitu veel üks liik – nahkhiir. Kõvas kuumuses ja teravas päikesepaistes tiirutas ta alul umber laeva ning lõpuks sööstis messi, kus ta ca minutijagu ringi laperdas. Mõned naised kiljusid.
Arvasin, et nahkhiir on ööloom… Kohe seejärel jäi landi otsa priske kuldmakrell."

Mart Laar ei päästnud maksudest
"Sadamas oli meil vastas tähtsatest lõunamaa meestest koosnev delegatsioon eesotsas Eesti aukonsul senjoor Alvarez’ega, kes teadsid, et meie laeval sõidab Mart Laar. Alvarez’el oli kaasas kohalik presidendikanditaat ja parv võimukandjaid, ärimehi, ajakirjanikke ning fotograafe. Kohapealses restoranis peeti briifing ning hiljem teises kõrtsis lõunasöök.
Tänu Mardile saime meiegi tsipakene VIP-i seisust maitsta aga jaburatest maksudest(nt. Põllumajandusmaks), mida trobikond väikseid musti mehi maaletulemise eest kasseeris, see meid ei päästnud."

Rikas mees odava autoga
"Õhtusöögi lõpus rebis põhimeeskonna endaga kaasa senjoor Leo Perez, pealt seitsmekümneaastane ergas onkel, kogu 1,3 miljardilise kinnisvaraarendusprojekti president ja üks omanikke.
Väga tagasihoidlikus, päevinäinud sõiduautos, mille käigukang oli vanainimeselikult suure tabaga aheldatud, vedas mees meid oma valdustes ringi ning praalis kolossaalsete summadega, mida ta Manhattani suurust maatükki ostes ja arendades kulutanud on.
Külastasime ka tema majasuurust kaatrit. Kaatri siseõhu oli väike must ori, paarkümmend minutit enne meie saabumist, konditsioneeri abil kenasti maha jahutada jõudnud."