Vaata, milliseid toite vaaritas söögisaates seiklusjanune Indrek Taukar
Saates "Õhtusöök viiele" valmistas toite seikluspragi omanik Indrek Taukar.
Mees asus köögis toimetama seikleja hulljulgusega. Kuigi Indrek ei olnud kunagi varem teinud ühtki pakutavat rooga, lahendas ta ülesanded mängleva kergusega.
Selgus ka külaliste suhtumine viinajoomisesse.
Indrek on Paap Kõlari masti mees – natuke seiklust, natuke adrenaliini ja natuke põnevust on hea, aga veel parem on palju seiklust, palju adrenaliini ja palju põnevust!
Selleks, et end korralikult välja elada, ehitas Indrek sõpradega kahasse Otepääle seikluspargi, kus saab kõrgel puude otsas turnida ja end hulljulge seiklejana tunda. Kõik on loomulikult turvatud.
Ehkki Indrekut saadab igal sammul seiklusjanu, peavad asjad alati sajaprotsendiliselt tema kontrolli all olema.
Isegi toitu teeb ta oma naise tõlgitud kokaraamatu abiga nii, et mõõdab kõik piinliku täpsusega välja.
See aga ei tähenda, et Indrek oleks kuiv ja nohikutüüpi nokitseja. Vastupidi, lauas on just tema see, kes mõnusa tögava huumoriga suudab seltskonna alati naerma ajada.
Vaata Indreku retsepte:
I EELROOG
Ehtne Eesti kiluvõileib
5 viilu leiba
Margariini
2 muna
100 vürtsikilu
Maitserohelist
Puhasta vürtsikilu. Keeda munad kõvaks. Määri leivale õhuke kiht margariini ning aseta sinna puhastatud kilu. Peale puista keedetud ja purustatud muna ning kaunista maitserohelisega. Eriti hea maitseb pitsi külma viinaga.
II EELROOG
Kikerherne-spinatisupp
2 spl oliivõli
1 sibul
2 sellerivart
2 küüslauguküünt
1 purk kikerherneid
1 purk purustatud tomateid
1 l kanapuljongit
soola, pipart
½ tl suhkurt
400 g spinatit
Kuumuta potis oliiviõli ja lisa hakitud sibul, seller ning küüslauk. Küpseta kaane all madalal tulel kuni sibul on pehme, eemalda kaas, lisa kuumust ning prae, kuni sibul on kergelt pruunikas. Lisa kikerherned koos konservivedelikuga ja purustatud tomatid ning kanapuljongivedelik. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa näpuotsatäis suhkurt, lase supp keema. Keeda suppi kaane all 20 minutit, kuni tomatid on pehmed. Maitsesta vajadusel rohkem soola, pipra, suhkruga või lisa veidi vett. Kuni supp veel keeb, lisa spinat ja keeda veel minut või kaks, kuni spinat on pehme. Serveeri või lase seista, sest supp läheb seistes veel paremaks.
PEAROOG
Tortino baklažaani, kabatšoki ja parmesaniga
400 g baklažaani
1 sibul
200 g kabatšokki
30 g oliiviõli
2 supilusikatäit parmesani
5 muna
200 ml koort
Soola, pipart, oreganot
Koori kabatšokk ja baklažaan ning lõika parajateks tükkideks. Viiluta sibul. Prae sibul pannil klaasjaks ning lisa köögiviljatükid. Maitsesta soola ja pipraga. Kui segu on pannil pehme, saumikserda see ühtlaseks massiks. Lisa segusse ka munad ja koor. Pane ahjuvormi põhja fooliumi, kalla segu sinna peale ning võid sisse panna väiksemaid suvikõrvitsa tükke. Kata fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit. Eemalda foolium ja lisa parmesan. Küpseta ilma fooliumita veel 15 minutit.
MAGUSTOIT
Piparkoogi-kohupiimamagustoit
200 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
10 piparkooki
Suhkrut
Vahusta vahukoor ning sega kohupiimapastaga. Aja segu kergelt vahule ning murenda sisse piparkoogid. Võid lisada veel ka hapusid marju, näiteks jõhvikaid. Sega segu ühtlaseks ning serveeri magustoidupokaalidest.