Sellest kolmapäevast on Anna-Maria Galojan taas intensiivselt luubi all, kirjutab Kroonika. Siis toimub esimene kohtuistung asjas, kus teda kui MTÜ Eesti Euroopa Liikumise eksjuhti süüdistatakse ligi miljoni krooni omastamses ja võltsitud dokumendi kasutamises.

Kohus peab õigluse püsti panema selleski punktis, kas Galojan tasus ühingu rahaga oma riiete, ehete, hinnaliste aksessuaaride ja jalatsite, ilusalongi ja reisi eest.

Anna-Maria ütleb, et tema skandaal langes ühele ajale peaminister Ansipi skandaaliga ning on isegi öeldud, et tegemist võis olla poliitilise tellimusega. "Just samal ajal oli meedia huviorbiidis peaminister Ansipi ja tema aastakümnetagune piinlik lugu, kui ta ässitas koeri kommunismi vastu protestivate eestimeelsete noorte vastu."

Kuigi Anna-Mariat vahi alla ei võetud, tunnistab ta, et psühholoogiliselt on teda proovitud korduvalt tappa. "Kas või see kampaania, kus Sinijärv rääkis erinevatele kanalitele, et ma olen ennast nõukogu koosolekul süüdi tunnistanud. Sellist asja pole olnud. Ma ei uskunud eal, et selline asi võib tulla. Olin osa sõpruskonnast, mis keeras minu vastu."

Galojan, kelle sõnul olid MTÜ-l rahalised probleemid juba enne tema juhatajaks saamist ütleb, et ei oleks pidanud seda organisatsiooni vastu võtma ilma eelneva raamatupidamiskontrollita.

Nüüd kirjutab Anna-Maria aga raamatut, mille pealkirjaks saab "Kuidas varastati minult miljon". "Ma loodan, et see ilmub Londonis sel aastal. Võimatu on oodata kõikide sündmuste lõppu. Aga ta ilmub loodetavasti enne suve ja kolmes keeles - eesti, vene ja inglise keeles."