Kommenteerijad on kasvatamatud!

“Evelin riietus Rootsis väga originaalselt. Inimesed ei mõista meie rahvariiete tähendust. Kuid olen kindel, et neid kandes on moekunstnik ammutanud inspiratsiooni just Eesti rahvariietest,” räägib Kallast.

Tuntud kombeõpetaja pahandab kommenteerijatega ja peab neid kasvatamatuteks. “Ega meie rahvariie ei alga ja lõpe Muhu seelikust või sellest, mida te näete laulupeol. Vaadake, kuidas käidi kirikus või turul.”

Rootsi aeg andis inspiratsiooni?

Kallast soovitab rahval esileedi kallal õiendamise asemel võtta kätte raamat “Eesti rahvarõivad” (autorid: Melania Kaarma ja Aino Voolma — toim.) ja teha selle teosega lähemalt tutvust.

“Ei jää mingit kahtlust, et Evelin Ilves on sealt saanud häid mõtteid. Meie president on kõrgelt haritud mees ja neil on suur raamatukogu, olen kindel, et presidendiproual on see raamat olemas.”

“Ilkujad olgu vait! Kas Evelin Ilves oleks pidanud Rootsi sõitma naaritsakasukas, millest on Eestis saanud rahvariietus?”

Kallast usub, et Evelin Ilvese vildist mantli ja kübara kandmisel Rootsis on märgiline tähendus. “Rahvarõivad tekkisid ju meile just Rootsi ajal! See pole juhus.”