Ly Kaups on ettevõtlik Hiiumaa naine, kes veab Hiiumaa turismiliitu. Mandrirahva ja välismaalaste toomine saarele on tema südameasi, sest ainult nii saab kohalik majandus õitseda ning kultuur edeneda. Selleks, et saarele sõitnud külalistel kusagil ka ööbida oleks, peab Ly puhkemaju. Tema majutuskohad on nii populaarsed, et eraldi reklaami ta neile tegema ei peagi – jahimeeste grupid ja muidu puhkajad leiavad need ise hõlpsasti üles. Iseloomult on Ly tarmukas ja sihikindel naine. Tema otsekohesus väljendub julgetes väljaütlemistes. Võrdväärsete jutupartneritega meeldib Lyle aga ka ümbernurgajuttu ajada ja peenikesi kõnelusi pidada.

Retseptid

I EELROOG
Lambalihakrõpsud

400 g lambaliha
Soola, pipart
Rosmariini

võta tükk lambaliha (võib olla vanem lammas), maitsesta soola ja pipraga, lisa maitse järgi rosmariini, ürte jms. Jäta ööpäevaks seisma. Enne serveerimist pane paariks tunniks sügavkülma. Siis lõika massist õhukesed liistakud ja küpseta ahjuplaadil 50-60 kraadi juures paar tundi.

II EELROOG

Küpsetatud kitsejuust punapeedil

1 keedupeet
200 g kitsejuustu
Pipart, soola
õli

Lõika punane peet jämedateks viiludeks ja pintselda kergelt hea õliga. Küpseta 30 minutit 180 kraadi juures. Puista peale natuke soola ja pipart. Pane iga tüki peale maitsestamata kitsejuustu ning
puista peale värskelt purustatud pipart. Küpseta veel 10 minutit 180 kraadi juures.

PEAROOG

Pasta mereandidega

400 g pastat
1 sibul
3 küüslauguküünt
200 g kala
50 g võid
1 pakk mereannisegu
1 tops Merevaigu sulajuustu
200 ml kohvikoort

Prae pannil suur sibul, kolm küüslauguküünt ja lisa kalatükke. Sobib näiteks lõhe, koha, haug jms. Siis pane pannile natuke võid, lisa pakk mereandide segu ja kuumuta, kuni vedelikku jääb natuke vähemaks. Lisa tops Merevaiku ning keeda sobilik pasta. Lisa pasta mereandidele, pane juurde klaas kohvikoort ja kuumuta, kuni see on parajalt pastasse imbunud. Lisa maitseaineid ja .maitserohelist.

MAGUSTOIT

Pohlad sinihallitusjuustu ja šokolaadiga

300 g pohli
100 g mustikaid
100 ml kohvikoort
200 g šokolaadi
50 g sinihallitusjuustu

Magustoidu tegemiseks sobivad nii värsked kui ka külmutatud pohlad, võid lisada mustikaid. Desserdi tegemiseks sulata sokolaad, lisa kohvikoort, et oleks vedelam. Pane pohlad kaussi ja vala peale šokolaad ning kõige peale raputa sinihallitusjuustu.