19.-20. juulini toimuva kuuenda Watergate’i nime kandva veefestivali ööd kulmineeruvad traditsiooniliselt Sunset Clubis, kus mõlemal õhtul on territooriumi laiendatud ning esinejaid võib nautida otse rannaliival.

Reedese õhtu tähena astub üles Eesti tantsumuusika lipulaev 2QuickStart, laupäeval peaesineja The Olsen Brothers.

Kuigi vendade Olsenite laul “Fly On The Wings Of Love” tõi Eurovisiooni võidu alles aastal 2000, on muusikud kuulsust nautinud juba kuuekümnendatest. Olseneid peetakse läbi aegade Taani kõige armastatumateks muusikuteks ja Euroopa kõige tuntumateks taanlasteks. Nad on laule loonud, laulnud ja plaadistanud muusikat ning vedanud oma teleshow’d.

Reedest pidu veab õhtujuhina Venno Loosaar ja laupäeval duo Milling ja Normann, kes viivad läbi ka lauluvõistluse “Meri, mehed ja meremehed”.

Eesti ansamblitest esinevad veefestivalil l’Dorado, Apelsin, Meie mees, Kuldsed lindid, saasta- ja süldibänd Kala koos Tanel Padari ja Gunnar Grapsiga ning Kukerpillid koos Ivo Linnaga.

Lisaks muusikale pakub festival erinevaid spordivõistlusi ja üle paarikümne veega seotud mängu, milles saab ise kaasa lüüa, teatas ETAle festivali pressiesindaja Gea Gammer.

Spordimängude nimistus on rannajalgpalli, aeroobika ja laste jooksuvõistluse kõrval veekorvpall, sukeldumine, landiloopimine ja uhhaakonkurss, tegevuspaikadeks Jahtklubi, Sunset Club ja rand. Traditsiooniliselt toimub Uuno Raadio jaburate veesõidukite võistlus ja eelmisel aastal alustatud kaluripaatide ehk lappajate MV.

Suuremat sorti veemõnu ja veemänge võib leida Pärnu jõe kaldal asuva Jahtklubi laiendatud territooriumilt, kuhu on planeeritud eraldi ala lastele.

Laupäeval alates kella 14 finišeerub Jahtklubi ees Muhu Väina regatt, mis toob sadamasse üle 50 jahi.

Nädal enne festivali, 12. juulil avatakse Jahtklubis Ave Nahkuri näitus “Meie küla eitedele tuli külla purjus madrus”.

Watergate toimub kuuendat aastat, kolmel korral on festivali pärjatud Pärnu parima meelelahutusürituse auhinnaga Kuldne oaas.

Festivali piletid on müügil Piletilevis ja Piletipunktis: festivali passi maksab 250 krooni, millega pääseb sisse kõikidele kontsertidele mõlemal õhtul. Alates 10. juulist maksab pass 300 krooni.

Festivali Jahtklubi territooriumi üksikpilet maksab mõlemal päeval 70 krooni. Sunset Clubi pileti hind on reedel 150 krooni ja laupäeval 250 krooni.