Nädala viimase tele-õhtusöögi jutulõng keris teemal heanaaberlikud suhted teiste riikidega.
Lavaši süües aeti mõtteis taga ka jumalat ennast ja tema või millegi sarnase olemasolu.

Seltskond arvas, et nädala parimaks kokaks saab Sergei, kuid numbrid tunnistasid parimaks hoopis Katrini, kes võitis 42 punktiga.

Vaata Grete retsepte:

I EELROOG

Toorsalat kodujuustu ja tuunikalaga

200 g jääsalatit
4 tomatit
1 pikk kurk
2 paprikat
purk oliive
1 pakk kodujuustu
1 karp tuunikalakonservi

Haki kõik koostisained peenikeseks ning sega kausis omavahel hästi läbi. Lisa kodujuust ja tuunikalakonserv ning sega veelgi. Salat on valmis. Iseenesest lihtne, kuid äärmiselt maitsev. Soovi korral võid maitseks lisada soola, sidrunimahla või pipart.

II EELROOG

Lavaširull

2 rulli lavašši
1 pott lehtsalatit
1 karp toorjuustu
1 kurk
100 g lõhefileed
150 g hapukoort
100 g majoneesi
Soola, pipart, maitserohelist
Tükelda lehtsalat ja lõhefilee. Sega see hapukoore ja majoneesiga mõnusaks massiks. Tükelda sinna sisse kurk ja maitsesta soola ning pipraga. Laota lavašš lauale laiali ning määri toorjuustuga. Pane enne valmistatud segu lavašile ning keera lavašš rulli. Mässi toidukilesse ja lase sel ööpäev läbi külmikus seista, et maitsed üksteisega seguneksid. Siis võta rull külmikust välja ja lõika otsast sõrmejämedused viilakad.

PEAROOG

Ahjuroog kana ja köögiviljadega

500 g kana poolkoibi
3 porgandit
5 kartulit
1 lillkapsas
2 sibulat
1 küüslauk
Maitserohelist
soola, pipart
oliiviõli
tšillikastet
Küpseta kanakoivad ahjus koos porgandi, kartuli, sibula ja küüslauguga mõnusalt kuldpruuniks. Keeda lillkapsas ja serveeri see ahjust võetud kana ning köögiviljade juurde. Maitsesta praad mõne teravama kastmega, sest see annab toidule hoopis hõrguma maitse.

MAGUSTOIT

Kohupiima-kirsikook

1 pakk Erika tordipulbrit
100 g võid
3 muna
300 g kohupiima
1 purk kompotikirsse
Tordipulbrist ja veest valmista tainas ning sega see võiga ühtlaseks. Laota tainas koogivormi põhja. Peale pane munast ja kohupiimast valmistatud mass, mille sisse suru kompotikirsid. Küpseta 200-kraadises ahjus seni, kuni kohupiim pole vedel ja põhi on mure. Kaunista kirssidega.