Suure kumumise raames käiakse läbi kõik muuseumi sopid, õpitakse midagi uut Kumu ja kunsti kohta ning lahendatakse loomingulisi ülesandeid. Osalema on oodatud kõik huvilised ning eelnevad teadmised kunsti kohta ei ole osalemiseks vajalikud.

„Suur kumumine on lõbus võistkondlik orienteerumismäng, mis haarab kogu Kumu territooriumi alates näitusesaalidest kuni liftideni, et avastada Kumu põneva arhitektuuriga maja saladusi ja saada juurde teadmisi kunstist,“ ütles Kumu kunstimuuseumi direktor Anu Liivak.

Neljapäeval, 17. veebruaril kell 16 algavale Suurele kumumisele on registreeruma oodatud kuni viieliikmelised võistkonnad. Osalema on oodatud kõik huvilised, nii kunstisõbrad kui ka esmakülastajad, samuti pered, sõpruskonnad ja kollektiivid.

Kumu kunstimuuseum on võitjameeskonnale välja pannud auhinnad ning õhtul toimub kõikidele osavõtjatele pidu koos tordi ja muusikaga.

Kell 15 on Kumu näitusesaalides võimalik kohtuda tuntud eesti kunstnike Jüri Arraku, Leonhard Lapini, Raul Meele, Nikolai Kormashovi, Silvi Liiva ning Virge ja Loit Jõekaldaga, kes räägivad endast, Kumust ja oma töödest Kumu ekspositsioonides.

Kogu päeva jooksul on muuseumi infoletis ja näitusesaalides muuseumiteenindajatele abiks need Kumu töötajad, kes tavaliselt külastajatele varjatuks jäävad.

Kumu sünnipäevaks avaneb aatriumis Kumu näituseplakatite näitus, mis annab põhjaliku ja värvika ülevaate muuseumi viie aasta tegemistest. Uue võimalusena on esmakordselt Kumu sünnipäeval võimalik vormistada endale Kumu klubikaart, mis tagab aastase piiramatu Kumu külastamise õiguse, lisaks tutvustatakse külastajatele uusi pabergiide „Kumu poole tunniga“.