Mille peale kulutavad noored oma taskuraha? Šokeeriv on see, et tegelikult kulub suur osa söögi peale. Koolist tulles ostetakse väike šokolaadike või pakk kummikomme, õhtul sõpradega välja minnes hüpatakse poest läbi, et jäätis või pakk midagi head taaskord osta. Nii iga päev ning lõpuks imestatakse, kuhu raha küll kaob. Raha kulutatakse ka riiete peale. Uskumatult palju on noori, kelle riidekapp kubiseb kõikvõimalikest rõivaesemetest, millest enamusi pole ta pärast ostmist arvatavasti kordagi selga pannud.

Arvestades seda kõike, võiks mõelda, et taskuraha peaks vanemad lastele võimalikult minimaalselt andma, siis oskavad noored ka seda paremini kulutada ja see sunnib neid raha hoidma vajalikeks asjadeks. Kuid samas leidub ju ka noori, kes oskavad rahaga mõistlikult ümber käia.

Tean ka noori, kel puudub selline asi, nagu seda on taskuraha. Raha küsitakse vanemate käest konkreetseteks asjadeks: näiteks, et minna kinno, maksta mõni osalustasu, osta mõni vajalik asi või midagi muud sellist. Samas rikub see noorte iseseisvumist ja pidurdab arengut rahaga ümberkäimise osas.

Mida arvad sina? Kas noor peaks omama taskuraha ja kui jah, siis kui suur see olema peaks? Avalda oma arvamust!