Positivus Festival on sel suvel viiendat korda toimuv muusika- ja kunstifestival, mis leiab aset 15.-16. juulil kaunis Läti väikelinnas Salacgrivas, Ikla piiripunktist vaid 15km kaugusel. Mereäärse asukohaga festival meelitas eelmisel aastal kohale 33 000 muusikasõpra ning on juba võitnud ka paljude eestlaste südamed.

Viiendal Positivus Festivalil astuvad üles lisaks detsembris avalikustatud esinejatele – OK Go, Chapel Club, The Kissaway Trail, Alina Orlova, Alcoholic Faith Mission – järgnevad artistid:

Editors

Editors on 2002. aastal asutatud Birminghamist pärit indie-rock bänd, millest sai üks juhtivaid bände 21. sajandi algul Ameerikat ja Inglismaad raputanud post-punk liikumises. Alates esimesest albumist on bänd saavutanud häid müüginumbreid, olnud Mercury auhinna nominentide hulgas ning kuulnud kiidusõnu oma live-esituste eest.

Editors on seni avaldanud kaks plaatina-albumit, müües üle kahe miljoni albumi üle kogu maailma. Bändi debüütsingel “Bullets” müüdi väidetavalt välja juba esimesel päeval. Debüütalbum The Back Room tuli välja 2005. aastal. Sellelt võib leida hitte nagu näiteks “Munich” ja “Blood” ning aasta hiljem nimetati album Mercury auhinna nominendiks ning bändist sai UK muusikapressi lemmik.

Beach House

Vaatamata oma suvisele nimele on Beach House'i muusika pigem tume, unistav ja meelitavalt hüpnootiline. Maja rannal, ainukesteks naabriteks ookean ja tähistaevas - see on keskkond Beach House'i kuulates.

Duo koosneb kahest heast sõbrast ja tuli kokku 2004. aastal Baltimore'is. Bändiliikmeteks on Prantsusmaal sündinud Victoria Legrand ning Baltimore'ist pärit Alex Scally. Legrandi rahuliku vokaali ja Scally delikaatse pillimänguga rajati tee esimeste lugudeni. Esimene album Beach House ilmus 2006. aastal ja sai positiivse kriitika osaliseks. 2008. aastal järgnes teine album – Devotion. Kolmas stuudioalbum Teen Dream tuli välja 2010. aasta jaanuaris ning sai samuti palju positiivset vastukaja.

Beach House on teel väikesest hästihoitud saladusest suurema publiku lemmikuks, kuid nende muusika kõlab vaatamata sellele eksklusiivselt ning luksuslikult.

James

Neile, kes olid kohal esimesel Positivus Festivalil (ja ka loomulikult teistele bändi fännidele) on see kindlasti üks oodatuim comeback! James oli oma meeldiva folk-popiga oluline osa Briti alternatiivmuusikast 80ndatel ja 90ndatel. 2001. aastal mindi laiali ja 2007. aastal tuldi taas kokku, et anda välja duubelalbum Fresh as a Daisy: The Singles ja tuuritada. 2010. aastal anti välja kaks minialbumit – The Night Before ja The Morning After.

Hurts

Manchesterist pärit Hurts on indie-elektrogrupp, mille liikmeteks on laulja Theo Hutchcraft ja klahvpillimängija/kitarrist Adam Anderson. Olles nii mõneski bändis koos mänginud, otsustasid mehed jätkata duona ning loovad nüüd 80ndatest inspireeritud pop-muusikat. Debüütsingel “Wonderful Life” anti välja 2009. aastal. BBC Sound of 2010 küsitluses lõpetas bänd neljandal kohal. Debüütalbum Happiness anti välja 2010. aasta septembris ja sellelt võib leida ka dueti “Devotion” Kylie Minogue'ga. Albumi esitlustuuri kontserdid müüdi välja nii UK-s kui ka mujal Euroopas.

Fanfarlo

Fanfarlo on Londonist pärit indie-pop bänd, mis sai alguse 2006. aastal ning kogus tuntust oma singlitega, aktiivse tegevusega internetis ning kaasahaaravate kontsertidega. Bänd sulatab kokku elemente folgist, indie-rockist ja post-pungist kasutades erinevaid instrumente, näiteks trompetit, viiulit, mandoliini, klarnetit. Debüütalbum Reservoir salvestati 2008. aasta oktoobris-novembris. Oma ergutava popmuusikaga, milles võib kuulda Arcade Fire mõjutusi, on publiku südame võitmine Fanfarlo jaoks käkitegu.

Tunng

Tunng on 2003. aastal loodud eksperimentaalne folk bänd Londonist. Et täiustada bändi kõla, lisasid bändiliikmed Sam Genders ja Mike Lindsay juurde kitarre ja naisvokaale, täiustasid programmeerimist ja lisasid löökpille. Neid on tänu elektroonilistele mõjutustele tihti seostatud folktroonika žanriga. Tunng on eriti silmapaistev just seetõttu, et bänd kasutab palju ebatavalisi instrumente, näiteks merekarpe.

Festivalipääsmed on saadaval Piletilevi müügipunktides ja kodulehel (www.piletilevi.ee).