"Selleks, et muusikat hinnata ei pea ainult kõrvu omama, vaid peaks natuke ka muusikat õppima, et aru saada meloodia liikumisest ja harmoonia põnevusest, fraasist ja meeleolu tekitamisest. Eestis on hakatud hindama kolmest noodist koosnevaid meloodiaid ja need ei ole kaugeltki mitte geniaalsed noodid," rääkis Karl Madis Gossip.ee-le.

"Selliseid laule võib iga helilooja panna kirja a’la lugu minutis, aga nad ei tee seda, sest peavad muusikast rohkem lugu. Usun, et professionaalsed heliloojad ja muusikud mõistavad, mida ma mõtlen ja mille pärast südant valutan. Kardan, et Euroopa ei mõistaks meie „huumorit“, nagu aeg on näidanud, vaid peab seda suutmatuseks. Kuigi potentsiaal on tohutu, ei kiputa enam väga kirjutama, sest mis sa kirjutad, kui raadiod ei lase eetrisse ja ootavad ainult hitte. Hitiks saab laul jälle ainult siis, kui raadio sellest hiti teeb. Äri on äri, aga tõeline muusika on midagi muud. Mida küll Raimond Valgre meie päevil teeks?"

"Usun, et on neid, kes mind praegu tuleriidal põletaks, aga kui midagi on hingel, siis tuleb seda ka ausalt öelda, sest ootan juba ammu, et keegi hüüaks: „Kuningas on alasti“."