Vanemad inimesed kipuvad ikka arvama, et noorus on hukas, vanasti oli rohi rohelisem ja taevas sinisem, inimesed ei visanud eales prügi maha ja kummardasid iga puud ning allikat, mis teele sattus. On see tõesti nii, et nüüdisaja nooruk loodusest absoluutselt ei hooli? Kui vaadata tänavapilti, võib nii arvata küll. Tänaval ringi käies avastan kurvakstegevalt tihti, et poest jäätist ostmas tulles ei peeta millekski seda, kui paber oma sihtpunkti mõne põõsa all leiab. Samuti reostatakse tohutult ka õhku – alati on vingem ju näiteks peole autoga saabuda, selle asemel et kõndida ja hoida õhk puhas.

Samas leidub ka neid noori, kes peavad loodust tähtsaks. On olemas keskkonna hoidmisele orienteerunud organisatsioonid ning koolid, kus seda õpetatakse. Ise olen alati püüdnud ja püüan edaspidigi loodust hoida. Isegi kui näen mahavisatud jäätisepaberit, ei pea ma suureks vaevaks see üles korjata ja prügikasti toimetada.

Hoidke teiegi loodust, sest see on lõppude lõpuks kõige alus ja just looduses leidub see, mis Eestis niivõrd kauniks maaks teeb!