12. – 14. maini Brightonis toimuv Great Escape sai alguse 2006. aastal ning selle raames on üles astunud artistid nagu Hurts, Bat For Lashes, Klaxons, Glasvegas, Mumford & Sons, Kasabian, The xx, Tinie Tempah, Ellie Goulding jpt. Tänavusest esinejatenimekirjast leiab bändid nagu Little Dragon, Friendly Fires, Yuck ja ka 4. mail Tallinnas üles astuv The Vaccines. Üritust külastab rohkem kui 4000 muusikatööstuse delegaati üle maailma.

2010. aasta Tallinn Music Week festivalilt tuule tiibadesse kogunud ja Skype „Go Change The World“ auhinna pälvinud Iirisele pole sarnased festivalid enam võõrad, mullu esines ta bändiga Berliinis mainekal Saksamaa muusikatööstuse messil Popkomm ning Tamperes Soome festivalil
„Musiikki & Media“.

„See, et Iiris on saanud nendest olulistest üritustest osa võtta, näitab kui hästi toimib Tallinn Music Week ja kui vajalik see kohalikele artistidele on. Nii Popkomm kui ka Musiikki & Media on toonud meile juurde uusi toetajaid, uusi kontakte ning on olnud platvormiks nö järgmisele tasandile,“ selgitas Iirise manager Toomas Olljum.

Aasta algul valiti Iiris MTV Iggy blogi nädala artistiks, muuhulgas kirjutati järgmist: "Väga üksikutel artistidel on olemas see "midagi". Kui päris aus olla siis ma ei teadnud enne mida see müstiline "midagi" tähendab, kuni ma kuulasin Iirist. Temas on olemas eklektilisus, innovatsioon, popilik sound ja imearmas imago, mis tähendab vaid seda, et talle on avatud kõik teed saamaks tõelisega megastaariks."

Tänavuseks aastaks on IIRIS kinnitatud juba ka mitmetele festivalidele Prantsusmaal, Poolas, Soomes, Venemaal ja Lätis. Järgmine esinemine leiab aset Soome festivalil Jyrock 15. aprillil.