«See oli meeletu šokk saada teada, et dopinguproov on positiivne,» meenutab Ader Kroonika-onlines oma kogemust. «Sa tead, et kõik on korras, ja siis tuleb nagu lambist halb uudis. Veel ebameeldivam oli taluda anonüümseid kommentaare ja ilkumist sel teemal, sest oma arust olin ma puhas. Esimene soov oli põgeneda, peita end ära ja mitte suhelda.»

Tookord põhjendas Ader, et ta sai keelatud ained USAst ostetud toidulisandite kaudu. Ameerikas on profikulturismis anaboolsed steroidid lubatud, aga Euroopas amatööridele keelatud.
Aeg parandab haavad, usub Ader, kes saabus just puhkusereisilt Kambod-žast. «Ma polnud poolteist aastat puhanud, energia oli täiesti otsas. Võtsin aja maha ja käisin patareisid laadimas.» Naastes haaras ta ajalehepaki. «Ma olen Veerpalu poolt. Usun, et ta on puhas ja asi laheneb positiivselt.»

Kui stanozololi määramisega on antidopingu organisatsioonil suured kogemused, siis kunstlike kasvuhormoonide (rec HGH või 22kD), mille kasutamises süüdistatakse Andrus Veerpalu, määramise metoodika on kasutusel alles möödunud suvest ja ekspertide arvates vaieldav.