«Ariel Pink on geenius, selle sõna kõige algupärasemas tähenduses. Kõik teised on muusikud, artistid, esinejad. Head, kenad ja väga vajalikud inimesed meie elus, aga Ariel Pink on midagi enamat,» kirjutas 2009. aastal Siim Nestor. «…Ariel Pinkist pritsib muusikat välja. Olen teinekord fantaseerinud, et kui Pink minust päikesepaistelisel tänaval mööda jalutaks, kostaks temast kogu aeg muusikat – justkui käte, jalgade, pea ja tagumikuga transistorraadio, mille tahmastest valjuhäälditest tuleks non-stop ajatuid ja superhelgeid poplaulukesi».

Los Angeleses resideeruv laulja, produtsent ja lugude kirjutaja Ariel Pink (sündinud Ariel Marcus Rosenberg) alustas lugude kirjutamist 1996. aastal. Erinevate andmete põhjal on ta läbi aastate salvestanud sadadele kassettidele üle 500 loo. Suurem osa sellest materjalist on tänaseni ametlikult avaldamata ning isegi tema kõige paadunumad fännid pole kunagi suurema osa Pinki loomingust kuulnud.

Ariel Pink produtseerib ja salvestab oma muusikat ise kodus, kasutades mikrofoni, kitarre ja süntesaatoreid. Kasuks tuleb ka 8-realine kassettmagnetofon. Kodulindistamise tehnika annab Pinki muusikale lo-fi saundi feelingu ja sellepärast tema uued kuulajad võivad vabalt eksida püüdes määratleda, mis aastakümnel üks või teine lugu salvestatud oli. Mõned Pinki poolt loodud palad võiksid väga hästi sobida näiteks David Bowie albumile «Station to Station» (1976), teised aga Men at Worki, A Flock of Seagullsi või Talking Headsi kauamängivatele 80ndates.

Enda eeskujudeks nimetab Pink David Bowied, John Lennoni, the Bee Geesi, Hall & Oatesi, Frank Zappat, Brian Enot, Roxy Musicu, erinevaid 70-80ndate new-wave artiste ja kindlasti ka kõigi kodulindistajate isa R. Stevie Moore'i. Pinki suurimate lemmikartistide hulka kuluvad sellised bändid nagu The Sisters of Mercy ja The Cure.

Ariel Pinki nö. kommertslik karjäär sai alguse 2003. aastal, mil tema CD-R jõudis ansambli Animal Collective liikmete kätte. Enda plaadifirma Paw Tracks alt avaldasid nad Pinki albumi «Doldrums», millele järgnesid «House Arrest» ja «Worn Copy» (Eesti Ekspressi «Aasta Plaat 2005»). 2009ndal sõlmis Pink lepingu plaadifirmaga 4AD ja aasta hiljem nägi ilmavalgust tema uus album «Before Today».

«Ariel Pinki looming on üllatav ja see on tõeline muusikaline nauding. Tema muusika kõlab loogiliselt, aga mitte kunagi etteaimatavalt,» - kirjeldab uue albumi materjali sõltumatu muusika väljaanne Pitchfork. «Tema palad koosnevad nutikatest meloodiajupikestest, mis juba iseseisvalt võiksid olla suurepärased muusika palad ning ka tervikuna mõjub see hämmastavalt. Pink on suutnud oma loomingus säilitada tõeliselt unikaalse kõla, vaatamata sellele, et tema muusika on viidud laiema publikuni. Tema austajatele on uus album märgilise tähendusega, mis akumuleerib ja võimendab Pinki senise loomingu paremiku. Eelnev teadmine Ariel Pinki muusikast ei ole «Before Today» albumi puhul vajalik. Uued fännid saavad sellesse plaati süüvides imeda endasse selle kummalist ja imelist helipilti, jättes varesema loominguga tutvumise mõnele teisele päevale».

Ariel Pink's Haunted Grafiti esineb Tallinnas, Rock Cafés 11. augustil maailmatuurne raames. Lisaks Ariel Pink i endale tema tuuribändi koosseisu kuuluvad bassist Tim Koh (White Magic), klahvpillimängija Kenny Gilmore (Lilys) ja trummar Aaron Sperske (Beachwood Sparks, Lilys).

Piletid Ariel Pink's Haunted Graffiti kontserdile tulevad vabamüüki neljapäeval, 5. mai hommikul kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides üle Eesti ning kõigis Eesti Kontserdi kassades.

FBI Concert Clubi liikmed saavad pileteid osta juba alates teisipäevast, 3. maist. Kontserdiklubi liikmeks saab tasuta registreeruda internetis aadressil www.fbi.ee