Reklaamid on toredad asjad, kuid kahjuks täidavad nad ebameeldivat ülesannet — määrida inimestele kaela kaupa, mida neil tegelikult vaja ei lähe. Teismelised on massimeedia suurim saak, sest nad on noored ja avatud kõigele. Kes siis meist ei tahaks ilusaid riideid ja aksessuaare? Paraku ei ole noortel nii palju raha, et kõike pakutavat endale soetada. On noorukeid, kes langetavad asjade ja esemete nimel otsuse — nad lähevad raha teenima, et seda kõike saada. Selle põhjuseks on aga ühiskonnas juurdunud arusaam, et materialism on peamine asi siin elus. Põhikooliga tehakse lõpparve ning haridustee jääb pooleli.

Uuema aja trendiks on saanud sõltumatus perekonnast. Selleks minnakse tööle, et ise raha teenida. Nagu ikka, ei kaaluta asja põhjalikult läbi.

Mitmed noorukid soovivad olla täiskasvanu kingades ning järgida nende eluviise. Noorukile on väga tähtis, et ta kuuluks kampa. Mõnel on see elu ja surma küsimus. Igal grupil on paraku omad kombed. Enamikes noortegängides on popid asjad suits, alkohol ja ka uimastid. Kool on nende jaoks viimane koht, kus ennast näidata. Kui kamba surve on piisavalt suur, võib ka äsja kampa sulandunud nooruk põhikooli pooleli jätta. Kambast väljaheitmine tundub talle sel hetkel jubedam kui põhikooli poolelijätmine.

Hariduse väärtustamine algab aga kodust ning väga varajasest lapseeast. Vanemate eeskuju lapsele ning nendepoolne hariduse väärtustamine või selle mitteväärtustamine annab tulevikus tunda. Kui võsukest pole noorest peast igakülgselt arendatud, siis kaob lapsel ka varakult huvi kooliskäimise vastu ära. Lapse igakülgne arendamine annab lapsele endale suuna kätte, millega ta tahaks rohkem tegeleda ning millega vähem.

Kuigi mõne järeltulija puhul on hilja midagi parandada, saaks siiski midagi ära teha kui korraldatakse rohkem seminare ja mitmesuguseid loenguid noortele noorteteemadel. See aitaks noorukitel näha neid puudutavaid valusaid probleeme paremast vaatenurgast, mitte piirduda puuduliku või sootuks vale informatsiooniga.