Filmi rahastas 2,8 miljoni euroga Dodi isa Mohamed Al-Fayed ning režissööriks on Keith Allen, kirjutab Daily Mail.

Muu hulgas väidetakse filmis, et prints Phillip on "Fred Westi (inglise sarimõrvar toim.)-stiilis psühhopaat, kes orkestreeris Diana mõrva" ja kuninglikku perekonda nimetatakse "tiaarades gängsteriteks".

Film väidab, et kuninglik perekond plaanis printsess Diana surmaga lõppenud autoõnnetuse hoiatusena, et ta saaks "piiridest aru".

Režissööri Keith Alleni sõnul pääses Windsori loss mõrvast puhaste kätega, sest kedagi pole juhtunu eest vastutusele võetud.
Laimu suhtes karmide seaduste tõttu filmi Suurbritannia kinodes ei näidata, kuid Allen loodab, et sellest saab kassahitt USAs.

"Ma arvan, et Diana oli positsioonil kus ta oleks saanud nii mõnegi paadi ümber ajada. Arvan, et õnnetus oli mõeldud hoiatusena," rääkis Allen.

Filmis on Diana surma eeluurimine esitatud suure (mõrva) kinni mätsimisena, milles oma osa mängisid erinevad brittide võimuorganid - sealhulgas politsei, kohtud ja kuninglik perekond. Lisaks võtnud varjamise operatsioonist osa ka Prantsusmaa koroner ja valitsus.

Lisaks uuritakse filmis detailselt Diana kirja teenrile, kus ta väidab, et prints Charles kavatseb teda autoõnnetuse läbi mõrvata.

Linateoses väidetakse, et 36-aastane Diana oleks suudetud kiirelt haiglasse toimetamise puhul päästa. Uurimine ei suutnud tuvastada, miks seda ei tehtud.

Filmis võib näha ka must-valget fotot vigastatud Dianast mõned hetked pärast autoõnnetust. Seda fotot pole varem avalikkusele näidatud.

"Seda fotot ei ole filmis kasutatud selleks, et šokeerida. See on sinna lisatud kui asitõend, sest see näitab selgelt, et vaatamata vigastusele oli Diana teadvusel ja vägagi elus.
Ma kordan: see ei ole foto surevast naisest," teatas Allen.

Filmi "Unlawful Killing" treiler: