Kõik jätab pitseri

"See, et ma vähem joon, ei tule sellest, et ma ei tahaks juua. Tahan küll. See on seotud hoopis sellega, et läbi aastate hakkad tundma, kuidas aega on vähe ja enam pole aega juua ..."

Kui uurida, millist marki märjukest Volkonski eelistab, kostab mees: "Noh, seda, mida tuuakse."

Vanameister ütleb, et elus jätab kõik pitseri ja seetõttu manustab ta täna alkoholi vähem. Omal ajal olnud aga nii hullud peod ja pralled, et... Peeter Volkonski ei mäleta neist mitte kui midagi.

Inimene peab ise aru saama

"Minu elu pole nii hull kui Sass Viliperel, kes eelmisel nädalal suri. Me mängisime Propelleriga suviti. Sass mängis kõrtsudes," võrdleb Volkonski varalahkunud muusiku koormust enda omaga.

Volkonski tunnistab, et talle meeldib suitsetada ja pakk või kaks kulub päevas. "Jah, see on kallis lõbu. Olen mõelnud, et lõpetan. Mitte raha pärast. Olen lihtsalt mõelnud, et võiks ju suitsetamise maha jätta, aga... Kunagi olin neli kuud ilma suitsuta."

Mida Volkonski soovitab noortele muusikutele, et nood oma elu paremini seaks? "Mida sa ütled inimesele, et ära pruugi? See tuleb eluga. Inimene peab ise aru saama, et aitab küll."