Matemaatikat peab nägema kvantitatiivsest arvudesüsteemist sügavamale. Tõsi ju on, et üks pluss üks võrdub kaks, ometi kvalitatiivsest aspektist ei pea see alati nii olema. Ja kuidas siis sellesse matemaatikasse veel keeleline külg siduda? Lihtne. 1,2,3,4,5,6,7,8,9 esindavad matemaatilist intelligentsi ning teades, kui palju mingeid ühikuid nendesse numbritesse mahub, seomegi matemaatika keelega.

Palju tähendusrikkust ja sümboleid poogitakse külge sellistele numbritele nagu 7, 11 ja 22, hirmsasti kardame 13-ga tähistatud päevi või mingisuguseid muid esemeid või sündmuseid. Siin saab alguse ebausk, mis paljude inimeste peades ohtrasti valearvamusi tekitab. Loodusseaduste järgi ei ole ühelgi objektil siin ilmas rohkem tähendust kui teisel ning iga number on tervik iseenesest ja tähendus üheselt mõistetav.

Lihtsa näite varal võib ebausku kummutada: kui näiteks rebida roosilt küljest üks kroonleht ning väita siis, et just see kroonleht andis lillele ilu ja lõhna, kas see oleks õige väide? Ei. Roos on siiski ilus edasi. Nii on ka igal numbril oma kvantitatiivne tähendus, kõik muu sinna juurde väljamõeldis.

Õpi matemaatikat tõlgendama

Kas vihatud numbriteadusest võiks ka mingisugust kasu lõigata? Loomulikult annab matemaatika palju praktilisi teadmisi, kuid kas matemaatikat võiks armastada? Kes seda siis armastaksid, kas nohikud? Mitte ilmtingimata.

Inimesed ei mõista valdavalt, kui suurt rolli mängivad numbrid meie eludes, milline elufilosoofia neis peitub. Inimese intellekti mõõdetakse tavaliselt mõtteviisi ja teadmiste järgi. Me saame aru, kuidas inimese pähe mõte tekib, kuid kuidas tekib inimese teadvus, mis selle mõtte tekitab, me enamasti ei tea. Siit tulebki välja see, kuidas matemaatika ja keel on meie jaoks olemuse põhilised seadused: ilma keeleta ei suudaks me mõelda – tähestik on lingiks teadvuse ja intellekti juurde.

Aga mis on lingiks tähestiku juurde? Vastus: sinu nimi. See loob inimesele identiteedi. Kui nüüd lülitada sinu nimes kasutatavate tähtede juurde matemaatika, saame teada ka sinu intellektuaalsed võimed ja omadused. Paljud seletavadki säärase nimetõlgendusega seda, miks inimesed on nii erinevad ning miks kaksikud ei sarnane teineteisega vaimselt. Kõik baseerub matemaatikal.

Nime mõju inimese elukäigule uuribki esoteeriline õpetus kabalaaria (http://kabalarians.com), mis arvestab saatusesõlmede kokkupunumisel nii ees- kui perekonnanime. “Mis on sinu nimes,” küsib kõnealune teadus ja vastab keerutamata: “Sina ise!” Nime muutmist peetakse väga tõsiseks sammuks, misläbi muutub ka tervis, isiklik ja äriõnn – olenevalt tähtede kombinatsioonist kas siis paremaks või kehvemaks. Igal tähel on mõistagi oma mõju. Nimetatud veebisaidil arvutatakse nime järgi isiksus välja, kuid kas uskuda või mitte – arvutage ise.