Euroopa Liberaalide ja Demokraatide Liidu logoga ehitud Tesla elektrisportautoga alustab Ojuland rallit homme kell 14:00 stardiga Estonia eest. Olles läbinud läbi Tallinna kesklinna ja Pirita kulgeva raja, jõuab Ojuland kell 14:35 finišisse Rotermanni kvartali peaväljakul.

"Osalen rallil eelkõige sellepärast, et tegemist on heategevusprojektiga," ütles Ojuland, võrreldes seda osalemisega heategevuslikus saates "Tantsud tähtedega".

"Teisalt on tegemist tulevikku vaatava projektiga, sest fossiilsete kütuste paratamatul ammendumisel peame olema valmis laialdasse kasutusse võtma uuenduslikke ning keskkonnasäästlikke liiklusvahendeid," selgitas Ojuland. "Toetan ralli toimumist, et edendada keskkonnasõbralikku mõtteviisi."

Ojuland lisas, et on uhke tunne osaleda ajaloolise traditsiooni taaselustamisel. "See tõestab veelkord, et Eesti on alti olnud osa ühtsest Euroopast," lausus Ojuland.

Ojuland sõidab ühtlasi 11. juunil Monte Carlos toimuval elektriautode ralli viimasel etapil.

"Tallinn - Monte Carlo electric marathon 2011" toimub 2. - 11. juunil ning selle patrooniks on Monaco vürst Tema Kõrgus Albert II, kes ralli Tallinna etapil ka ise osaleb.