Vürst Albert on osanud elu nautida - tema käte vahelt on käinud läbi supermodell Claudia Schiffer, näitlejad Angie Everhart ja Brooke Shields ning kümned teised kaunitarid. Nüüd, kui mees on saanud 53aastaseks, on ta lõpuks palunud Charlene Wittstocki kätt.

Charlene on sündinud Zimbabwes ja kasvanud üles Lõuna-Aafrika Vabariigis. Ta on endine tippujuja, kelle suurimaks saavutuseks on viies koht 4 x 100 meetri teateujumises Lõuna-Aafrika naiskonna liikmena 2000. aasta suveolümpial Sydneys.

Albert ja Charlene kohtusid esimest korda juba 2000. aasta mais, kui kaunitar osales Monacos Mare Nostrumi ujumisvõistlustel. Suhe tekkis neil siiski alles hiljem.

2006. aasta veebruaris nähti Torino taliolümpiamängude avatseremoonial vürsti kõrval esimest korda Charleni, kellest sai Alberti pidev saatja.

Vürst Albert on öelnud, et tema abikaasa peaks sarnanema ta emale Grace Kellyle. Just järgmisel kuul printsiga abiellu astuvat Charlene Wittstocki peetakse Grace Kelly koopiaks. Meedias on ohtralt spekuleeritud, et just rabav sarnasus Alberti emaga on põhjuseks, miks 8. juulil Monacos lõpuks ometi pulm toimub.