Tänane Saaremaa päevaleht Meie Maa kirjutab Monaco vürst Alberti eravisiidist Saaremaale esikaaneloo. "Uudis nii kõrge külalise sattumisest meie kanti tuli väga ootamatult!" ütles Meie Maa vastne peatoimetaja Veiko Visnapuu, kes on ühtlasi loo üks autoritest, Delfile.


"Vürst Alberti Saaremaa visiiti ümbritses meeletu saladusteloor," lisas Visnapuu, "Kuna tegu oli eravisiidiga, siis ei tahtnud paljud asjaga seotud iniemesed seda kommenteerida."


Vürst Albert saabus Saaremaale laupäeva pärastlõunal kahe eralennukiga. Üks neist vedas kroonitud pead ning teine tema lähemaid abilisi; teine suuremat saatjaskonda. Kuressaare lennuväljalt liikus uhke seltskond keskaegset linnust vaatama.


Seejärel sõideti Muhu saarele Pädaste mõisasse õhtustama ja ööbima. Vürst Albert tegi sissekande ka Pädaste mõisa külalisteraamatusse.


Kroonitud pea ning teda saatev seltskond lahkusid Saaremaalt pühapäeva ennelõunal.


"Vürst Alberti ootamatu visiit näitab seda, et nende kaunite saarte kuulsus ulatub Eesti riigi piiridest tunduvalt kaugemale kui me arvata oskame," lausus Visnapuu, hääles uhkusenoot.

Saaremaa on kuulsuste sihtkohaks olnud varemgi - sumoäss Baruto soetas endale näiteks Saaremaale maalapi. Samuti on Saaremaa fännid Briti popduo Pet Shop Boys liikmed, kes on samuti sagedased külalised Pädaste mõisas.