Vastavalt väärikale juubeliaastale oli ka esinejate nimekiri muljetavaldav, tuues vaatajate-kuulajateni teiste seas ka Eestis varem nähtud Napalm Deathi, Moonsorrow' ja Rotting Christi. Loomulikult oli esindatud ka Eesti oma raskekahurvägi eesotsas Metsatöllu, Zorgi ja Forgotten Sunrise'iga.

Hard Rock Laagri krooniks oli kahtlemata festivali peaesineja - üks oodatumaid ja hinnatumaid raskemuusika bände - My Dying Bride, kes oma sünge, kuid võluva esinemisega koondas lava ette ihu ja hingega kaasa elavad fännihulgad. Enne peaesineja ülesastumist võttis juubeliaasta puhul sõna ka Hard Rock Laagri peakorraldaja Kaido Haavandi, kes muuhulgas tegi laagriarmastajate rõõmuks teatavaks, et Laager saab ka järgmisel aastal kindlasti toimuma.

Ilm festivalikülastajate vastu armuline polnud – päike lõõskas lakkamatult, sundides külastajaid kõikvõimalikest allikatest meeldivat jahutust otsima. Kuuma vastu aitas leevendust tuua nii jahe jõevesi, vilud puudealused kui ka kohapeal pakutavad külmad joogid. Laagrikülastajate nälga oli tänavu kustutamas Tapper ja Vana-Vigala keskuses tegutsev kohalik pood, mille järjekorras tuli seista tund-poolteist, et vajalik kehakinnitus kätte saada.

Lisaks muusikaliste palade nautimisele sai meelt lahutada ka kiviviskevõistlusel ning heviaeroobika kiirkursusel festivali teise päeva hommikul. Korraldusmeeskond oli hoolitsenud ka piisava hulga välikäimlate eest, mida oli küll varasema aastaga võrreldes vähem, kuid märkimisväärseid järjekordi nende taga ette ei tulnud. Ja kellel olekski aega seista järjekorras, kui lavadel saab näha ja kuulda südantsoojendavaid ja kõrvuhellitavaid kolemuusikalisi etteasteid.