Roxette on Rootsi ansambel, mille eesotsas on Per Gessle ja Marie Fredriksson.

Bändi edu algas 1989. aastal ilmunud albumiga "The Look", millele järgnesid "Joyride", "Tourism", "Crash! Boom! Bang!", "Have a Nice Day" ja "Room Service". Tänaseks on müüdud Roxette’i erinevaid albumeid üle 55 miljoni ja singleid üle 20 miljoni eksemplari.

Roxette külastas Eestit 2001. aastal, mil Saku Suurhallis anti energiline ja meeldejääv kontsert. Vaimustunud publik võttis Rootsi megabändi vastu tohutute ovatsioonidega, esitlusele tulnud Roxette’i loomingu paremikule laulis publik ennastunustavalt kaasa ning kontserdisaalist väljuti ülevas meeleolus. “Roxette oli Eesti publiku kaasaelamisest väga liigutatud ning nad andsid mõista, et soovivad Eestisse kindlasti tagasi tulla. Kümme aastat hiljem nad seda ka teevad!

2001. aastal tekkis bändi loometöös ligi 8 aastane paus, mis oli tingitud lauljatari Marie Fredrikssoni haigestumisest vähki, kuid alates aastast 2009 on Roxette taas aktiivselt musitseerima hakanud ja lavalaudadel järjest tihedam külaline.

2011. aastal otsustas Roxette alustada uue maailmaturneega. Selle võimaluse üle on bändi liikmed ise väga rõõmsad: “See, et me taas maailmaturneele läheme, tundub pärast kõike seda, mis Mariega juhtus, nii uskumatu. Oli aegu, kui ta polnud võimeline isegi rääkima,” tunnistas Roxette’i liige Per Gessle.

Marie enda sõnul on ta tuurile taasmineku suhtes tõeliselt põnevil. «Tegemist on väga pika tuuriga, mis kestab järjepanu mitu kuud üle maailma. Keegi isegi ei osanud mõelda sellest, mil ma haige olin ja nüüd kui see kõik päriselt toimub, siis ma ei suuda seda isegi uskuda. Ma olen päris kindel, et tuur tuleb lõbus ja nauditav,” lisab lauljanna.

Roxette pidi Eestisse jõudma 18. märts ning bändil olid isegi juba nõudmised oma esinemispaiga kohta esitatud. Põrand pidi olema kaetud ilusa vaibaga ning mõlemas toas pidi olema kaunis ja suur lillekimp.

Soovid jookide osas olid Marie ja Per absoluutselt identsed. Mõlemad eelistavad leida enda riietusruumide laualt laia valiku šampanjat – Veuve Clicquot "Gula änkan", Laurent Perrier, Billecard-Salmon ja Moët & Chandoni, punast Itaalia Chianti Classico veini ja valget Bonterra Chardonnay veini. 

Lisaks mett, tükeldatud laimi, puuvilja- ja juustuvalikut ning maiustusi. Eraldi väga tähtsa punktina on mainitud soovide nimekirjas ingver – lausa palju ingverit!

Kahjuks jäi märtsikuine esinemine ära Marie haigestumise tõttu larüngiiti ja arstid ei lubanud tal laulda.

Õnneks on Marie nüüd terve ja teda saab juba täna kuulata Saku Suurhallis!