Kõige tõhusam vahend enda jahutamiseks on muidugi vesi. Kahjuks on veekogu puudumisel mu ujumisvõimalused suhteliselt piiratud, kuid olen enda jaoks avastanud kaks protseduuri, mis jahutavad samahästi kui ujumine. Esiteks enda kastmine külma veega. Lähen jaheda dušši alla ning keeran järk-järgult vett külmemaks, seda niikaua kuni vähegi kannatan ning huuled sinakaks tõmbuma hakkavad. Talvel ajaks selline protseduur ihukarvad püsti, kuid suvel on väga hea. Samuti olen teinud suure lina märjaks ning mässinud selle endale ümber. Algul on see muidugi ebameeldiv aga pärast mõnus jahe olemine. Vähem radikaalsem võte on panna märg rätik pähe või kaelale, samuti võib panna jääkuubikud pulsikohtadele.

Enne tööle minemist teen juuksed märjaks ning seon need punupatsi. Kinniseotud juuksed kuivavad kõige aeglasemalt ja niikaua kui juuksed on märjad on ka olemine enam-vähem talutav. Minu puhul toimub peakaudne jahutus väga hästi. Päeva edenedes kastan vee all nägu ja käevarsi, mõneks ajaks aitab. Töölaual on alati vee- või karastusjoogipudel. Joogi sisse panen ohtralt jääkuubikuid.

Konditsioneerid jahutavad küll kenasti õhu maha ja kuumal suvel jaheda olemise. Nende miinuseks on müra tekitamine ning tolmu üles keerutamine, mistõttu ei ole neid võimalik, lähtuvalt töö iseloomust, päeval kasutada. Küll on võimalik konditsioneer ööseks sisse lülitada. Öö läbi töötav konditsioneer suudab õhu maha jahutada ja vähemalt mõned jahedad hommikused töötunnid on tagatud.

Riietus on võimalikult lühike ja hele, minu kindlaks eelistuseks on õhku läbi laskvad linased riided. Riietumise osas on naistel eelis - väga mugavad on õlapaeltega topid ja seelikud. Jalanõud on sellised, mida võimalik kanda palja jala peal ning kontsad unustan suveks ära.

Häda ajab härja kaevu ja inimeste leidlikus on suur. Oleks hea, kui kuumust pelgavad inimesed kirjutaksid oma meetoditest põrgukuumuse talutavamaks muutmisel.

Ega madala vererõhu tõttu päikesepaistet pelgav inimene ei pea vinguja olema pole. Inimesed on lihtsalt erinavad, mõned neist on sooja- ja teised jahedalembelised.