Valehäbi ruulib

"Lesbipaaridel on lihtsam perekonda luua. Naised saavad kas kunstliku viljastamise teel emaks või leiavad sõpruskonnast mehe, kellega kokkulepe saavutatakse," teab Lisette Kampus.

Ta ei salga, et mõtleb ka ise emadusest. "Hakkan 30 saama. Mõtlen rahulikult. Kuid soov ja tahtmine on olemas."Kampus räägib, et Eestis pole kuigi palju nähtaval gay-paare, kes koos elavad. "Jätkuvalt on teemaks valehäbi. See on paraku kõige raskem."

Miks gay-teema põletab?

"Tegemist on laiemalt Ida-Euroopa probleemiga, kus pole seksuaalsuse teemalist revolutsiooni toimunud ja siit ka põhjus, miks Eestis gay-teema inimesed põlema ajab."

Kampus usub, et see on vaid ühe põlvkonna küsimus, millal kapist välja tullakse ja sallivamaks muututakse.

"Omasoolised perekonnad on sama tavalised ja samasuguste traditsioonidega, nagu perekonnad, kus on mees, naine ning lapsed. Aga kui omasoolistest peredest hakatakse rääkima, räägitakse kohe ohust. Ometi jagame samu väärtuseid."

Puudub isiklik kokkupuude

Kampuse sõnul puudub paljudel eestlastel kokkupuude omasooliste perekondadega. "Kui sinu tutvusringkonnas on omasooline paar või perekond, on neid ju raske vihata."

Lisette Kampus usub, et inimesed murravad gay-teemast mõeldes ja rääkides liiga palju pead. "Kõigile assotsieerub automaatselt sõnaga homoseksuaalsus sõna SEKS. See paneb inimestel kohe kellad tööle. Aga miks peaks üldse mõtlema, mida kaks inimest omavahel koos teevad? Meie näiteks ei räägi ega mõtle sellest."